15:04
Види ковроліну за способом виробництва
Взимку багато хто з нас змушений ходити холодною підлогою. Як варіант, можна зробити теплу підлогу або ж постелити в приміщенні натуральний килим. Але обидва запропоновані варіанти не з дешевих, до того ж підібрати килим у розмір приміщення - завдання не з легких. Відмінною альтернативою може стати ковролін.
За способом виготовлення виділяють три основних види ковроліну: голкопробивний, тафтінговий і тканий.

Тканий ковролін один з найміцніших і дорогих. Його виробляють таким же чином як і звичайні килими.

Головним плюсом даного виробу є структурна цілісність. Основа тканого ковроліну складається з натурального або штучного джуту, в яку протягують скорочення або прямі нитки, після чого їх розрізають спеціальним способом.

Тафтінговий ковролін популярний своїм широким вибором конструкцій покриття: петлєва, ворсова, а також низкою їхніх різновидів. Підстава виробу приклеюється до ворсу або петлі спеціальним клеєм. Термін служби буде прямо залежати від якості клею. Неякісний клей швидше зсохнеться і почне кришитися, що призведе до випадання ниток вироби. До речі, цього ніколи не трапитися з тканинним ковроліном.

Петлевий ковролін має жорстку основу і поверхню, що надає йому хорошу зносостійкість. Такі вироби будуть доречні в коридорах, офісних приміщеннях. А заздалегідь пофарбована нитка дозволить створити спокійний і рівний декор покриття ковроліну.

Ворсовий ковролін ділять на коротковорсовий (ворс довжиною 2-3мм), середньоворсовий (3-5мм) і високоворсовий (більше 5мм). Виріб з високим ворсом ідеально підійде для вашої спальні. У вітальню і хол вдало впишеться коротковорсовий ковролін.

Голкопробивний ковролін характеризується дуже високою зносостійкістю. Нитки на такий виріб наносяться і забиваються голками на первинну основу, а вже після приєднують ще на одну основу - гумову. Таке покриття частіше використовують в громадських закладах з високою інтенсивністю руху. Головна перевага голкопробивного ковроліну - чудове звукопоглинання і невисока ціна.

Перед покупкою ковроліну враховуйте особливості приміщення. Не забувайте про те що ковролін з високою щільністю найменш схильний до зносу. Ніколи не економте на підкладці виробу. Без неї поверхня вашої підлоги буде холодною, а жорстка основа може завдати механічні пошкодження паркету.

Ключовими чинниками формування вартості ковроліну є товщина і матеріал виробу. На ринку ковролінових покриттів добре себе зарекомендували бельгійські, голландські, німецькі та американські виробники.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1600 | Додав: admin | Теги: види ковроліну за способом виробниц | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]