22:30
Відкатні скляні двері


Останнім часом в моду входять відкаточні скляні двері. Як уже випливає з самої назви, стулка відкаточних (розсувних) скляних дверей зсувається при її відкриванні убік.

Основна перевага таких дверей - при її відкриванні скляне полотно не рухається назустріч. Місця при зрушуванні стулки потрібно менше.

Відкаточні скляні двері встановлюються всередині приміщень. Застосовуються подібні двері в офісах, бізнес-центрах, торгових центрах і т. д. Особливо такі двері підійдуть для дизайну в стилі хай-тек.

Як і будь-які інші двері, відкаточні скляні двері можуть бути укомплектовані дверною ручкою і замком та іншої фурнітурою.

Особливості монтажу: в якості несучого елемента розсувних скляних дверей застосовуються рейки. На місце монтажу рейки доводиться все навантаження. Рейка кріпиться до стелі, до стіни отвору, або до нерухомих перегородок. Якщо отвір недостатньо міцний для того, щоб витримати вагу стулок дверей, необхідно його посилити заставними несучими конструкціями.

Форма полотна дверей може бути більш складною, ніж звичайний прямокутник - це відразу виділяє двері серед інших.

В даний час відкаточні скляні двері знаходять все більше застосування навіть в інтер'єрах квартир. Перед їх установкою необхідно провести всі необхідні заміри.

Крім викочування скляних дверей можна встановити маятникові. Конструкція таких дверей забезпечить відкриття двері як всередину, так і назовні. Маятникові міжкімнатні двері можуть використовуватися в якості міжкімнатних дверей або окремих вхідних груп. Крім того, вони можуть бути вбудовуватися в офісні перегородки.

При монтажі дверей застосовують підлоговий доводчик. З його допомогою відкриті двері повертається назад в закрите положення. Самі відкаточні скляні двері кріпляться в стелю і через лінолеум в підлогу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2703 | Додав: admin | Теги: відкатні скляні двері | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]