20:11
Відкритий сервіс моніторингу держпідприємств запустили в Україні

Платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот відтепер відстежує діяльність і майно всіх 3503 державних компаній. Про це йдеться в повідомленні на сайті Opendatabot.

Що це значить

«Тепер кожен громадянин/журналіст/активіст може почати моніторити зміни, які відбуваються з усіма цими компаніями — зміна власників, керівництва, податкового статусу, судові справи і т. д.», - написав Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

Для того, щоб стежити за державним майном, достатньо додати Опендатабот в месенджер Facebook, Viber, Skype або Telegram та натиснути «Підписатися на державні компанії». При будь-якій зміні вам в месенджер буде приходити повідомлення.

Що це дасть

«Якщо держпідприємства будуть під мікроскопом, то будь-яке виведення їх з держвласності, крім приватизації, або введення в банкрутство, побачать всі», - зазначив співзасновник Опендатабот Олексій Іванкін.

Що відомо

Повідомляється, що рейтинг найбільших платників податків в Україні за 2018 рік очолюють саме державні компанії - на першому місці «Укргазвидобування» (41,255 млрд гривень), на другому - НАК «Нафтогаз України» (28,115 млрд гривень).

У липні в Опендатабот з'явилася можливість перевірити, чи платить бізнес єдиний податок, і стежити надалі за його статусом.
А у вересні платформа додала нагадування для бізнесу про своєчасну сплату податкового боргу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 601 | Додав: admin | Теги: запуск, Сервіс, моніторинг, україна, держпідприємство | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]