00:37
Вікна на мансардному даху

Вікна для мансарди, які встановлюються на даху, дають більше природного світла, ніж вікна, розташовані по вертикалі. Їх можна встановлювати майже на кожному даху. Потрібний нахил схилу даху приблизно 15-90°. Порівняно з іншими способами природного освітлення мансарди, мансардні вікна не змінюють конструкції даху. При адаптації горища, щоб його природно висвітлити, не потрібна зміна крокви. Ще однією перевагою мансардних вікон є обмежений доступ ззовні. Крім того, кут нахилу вікна підвищує комфорт користувачів у тому, що їх ніхто не бачитиме з сусідньої ділянки.

Перед покупкою вікон переконайтесь у надійності продавця. Краще перестрахуватися та купити мансардне вікно в Україні у компанії, яка є лідером з виробництва віконних конструкцій.

Вікна для мансарди

Вікна для мансарди більш схильні до впливу вологи, ніж вікна на стіні. Волога, що надходить із житлових приміщень, піднімається разом із теплим повітрям вгору, доходячи до поверхні даху. Вікна нахилені, тому на поверхні відбувається конденсація водяної пари. Матеріали, з яких виготовлені віконні рами, мають бути дуже стійкими до впливу вологи. У вікнах для мансарди повинні бути встановлені спеціальні вентилятори для видалення вологи та циркуляції повітря.

Великою перевагою мансардних вікон є те, що вони пропускають велику кількість природного світла, хоча це може бути також і недоліком у літній період, коли відбувається велике нагрівання приміщень. Тоді потрібне застосування захисних віконних штор або жалюзі.

Скло мансардних вікон забруднюється швидше, ніж звичайних стінових вікон. Це вимагає більш частого миття, що не завжди легко, через труднощі доступу до зовнішньої поверхні вікна, наприклад, у разі вікон, які відкриваються вгору. На мансардних вікнах може затримуватись сніг, що обмежує доступ світла взимку. Також вікна, розташовані під деревами, можуть бути в осінній період покриті опалим листям.

Може знадобитися періодичне видалення снігу чи листя. Монтаж мансардних вікон потребує великої точності та уваги. Вікно в даху має бути щільно гідроізороване і добре з'єднане з будь-яким покрівельним покриттям, що в деяких будівельників займає багато часу і вимагає від них багато зусиль.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 268 | Додав: abel | Теги: вікна, мансарда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]