17:17
Віконна фурнітура для ПВХ конструкцій: що вибрати

Фурнітура для пластикових вікон повинна бути надійною і міцною. Адже фурнітура являє собою дуже важливий компонент у системі пластикових віконних конструкцій. Від рівня її якості безпосередньо залежить надійність, стабільність і довговічність функціонування вікон.

Важливо, щоб нові вікна оснащувалися виключно високоякісною фурнітурою. До її складу входить набір різноманітних деталей і механізмів, які служать для відкривання і закривання вікон. Серед них можна виділити, наприклад, петлі, ручки, замки та інші додаткові аксесуари.

По-справжньому надійна фурнітура в обов'язковому порядку повинна володіти високим рівнем зносостійкості, а також максимально плавним ходом. Для виробництва деталей, що відповідають за силові навантаження, повинна використовуватися високоміцна сталь.

Є багато різноманітних систем фурнітури для пластикових віконних конструкцій, що забезпечують різні режими закривання і відкривання. Існує три основні фурнітурні системи - відкидна, поворотна, а також поворотно-відкидна. На сьогоднішній день без проблем можна купити пластикові вікна з кожної з цих систем.

Найпопулярнішою є поворотно-відкидна фурнітура, яка підходить як для балконних дверей, так і для віконних стулок. Вона найбезпечніша і практична. Стулки вікна без проблем замикаються під час повороту ручки вниз, а під час верхнього повороту стулка в автоматичному порядку переходить в відкинуте положення. Це дає можливість провітрити приміщення без необхідності повного відкриття.

Склад такої фурнітури є більш складним, ніж у звичайних відкидних і поворотних варіантів. Він складається з досить більшої кількості спеціальних складових частин, що й обумовлює відносно високою вартістю.

Кількість виробників віконної фурнітури приблизно така ж, як і профілів, але можна розділити всі бренди на дешеві і дорогі. Самою якісною і надійною справедливо вважається фурнітура виробників з Німеччини та Австрії. Китайські, турецькі та вітчизняні марки в істотній мірі поступаються за рівнем європейським, проте в той же час вони є більш доступними в фінансовому плані.

Існує кілька провідних виробників фурнітури для пластикових вікон, які користуються особливою популярністю. Їх воліють встановлювати в свої вікна практично всі серйозні компанії, які займаються виготовленням вікон з полівінілхлориду. Запорукою успіху є використання високоякісного сучасного обладнання та надійних технологій.

Важливу роль відіграє не тільки сама віконна фурнітура, але також і рівень якості її регулювання та установки. Неграмотний і непрофесійний монтаж однозначно зробить негативний вплив на експлуатаційний термін і довговічність вікна. Таким чином, необхідно довіряти тільки лише перевіреним компаніям.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1382 | Додав: abel | Теги: Фурнітура для пластикових вікон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]