13:33
Використання алмазних дисків в будівництві

Залізобетон натуральний, а також штучний камінь, асфальт, цегла, керамогранітна плитка - все це вельми міцні матеріали, досить складні в обробці. А тому для різання цих матеріалів і додання їм потрібної форми доводиться користуватися ще жорсткішим матеріалом - алмазом, який використовують в спеціальних дисках.

Алмазні диски є найбільш підходящим видом інструменту для різання перерахованих вище матеріалів. Такі диски забезпечують вищу продуктивність, навіть при наявності дуже суттєвого обсягу робіт, і водночас дозволяють отримати акуратний і точний за розмірами результат. Алмазні диски існують в безлічі різних видів, призначених для обробки того або іншого матеріалу. Чим же вони один від одного відрізняються і як вірно підібрати для відповідного виду робіт алмазний диск?

Необхідно, перш за все, знати, що використовується два варіанти алмазного різання - сухий і вологий. При вологому варіанті в процесі різання і диск, і саме місце розрізу безперервно змочуються водою. Волога різка майже в усіх відношеннях краще - вона дозволяє отримати абсолютно рівний розріз навіть на вельми тендітних матеріалах, включаючи такі, як скло і глиняна плитка. Але такий вид різання не завжди можливий. Тому при виборі диска необхідно відразу ж врахувати, для якого варіанту різання він буде застосований. В цьому питанні принципова і глибина розрізу, оскільки від цього залежатиме діаметр обираного диска. Важливо також врахувати і ту обставину, на якому обладнанні буде встановлений диск.

Найбільшу складність представляє варіант алмазного різання твердих видів натурального каменю і бетону. Для таких операцій використовуються диски з найбільшою стійкістю алмазного напилення. Механізм роботи алмазного диска заснований на швидкому обертанні. За рахунок швидкого обертання нанесений на ріжучу кромку диску, який може бути суцільним, сегментированним або "турбо", склад з речовини і дрібних кристалів штучних алмазів, розпилює і обробляє матеріал.

Чим більше значення твердості алмазів і більша кількість їхнього вмісту в ріжучому шарі, тим довше зможе пропрацювати диск і з його допомогою вийде виконати більше роботи. При цьому зв'язуюча речовина повинна мати таку міцність, яка дозволяла б їй досить просто стиратися, відкриваючи нові верстви кристалів алмазів по мірі їх зносу, і разом з тим не руйнувалася надто стрімко.

Для різання такого матеріалу, як армований бетон (залізобетон) застосовують найбільш міцні диски, у виробництві яких використовується лазерна наварка для формування робочого покриття. Виготовляють їх з якісної інструментальної сталі, яка в змозі витримувати в процесі роботи дуже велике механічне навантаження і значне нагрівання.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1502 | Додав: admin | Теги: використання алмазних дисків в буді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]