22:02
Використання цегляної стіни в інтер'єрі

Цегла активно використовується не тільки для одного будівництва, але також для обробки стін. Сьогодні в інтер'єрах цегляні стіни стають особливими декоративними складовими. Наприклад, такий елемент підійде для створення вигляду замку з епохи Середньовіччя, також цегляна стіна шикарно виглядає в стилі "хай-тек".

Якщо ваш будинок зведений з цегли, то одну з стін (перегородку) залиште в первісному вигляді. Якщо житло досить старе, очистіть стіну від штукатурки, реставруйте її. Якщо покрити цегла білою штукатуркою, то стіна буде сприйматися більш м'якою. Подібне оформлення дозволяє розробити унікальний дизайн інтер'єру. Цегляна біла стіна - цікавий фон для класики, етнічного стилю або мінімалізму. На подібному фоні вигідно виглядають зістарені речі або картини.

Якщо вибираєте меблі в те приміщення, де присутня одна "гола" цегляна стіна, то врахуйте, що не всі варіанти і моделі підійдуть під такий фон. Якщо обрана біла штукатурка, то використовуйте насичені кольори меблів, до натуральної цегли краще підібрати більш приглушені відтінки.

Не всі цеглини вигідно виглядають в кімнаті. Цей матеріал відповідає всім стандартам, має неоднорідний колір, шорстку поверхню. Якщо можна, то краще купіть клінкерну цегла, вона виробляється будь-якого кольору, фактури або параметрів. Для обробки оптимально підійде лицьова цегла, у неї практично немає дефектів, ідеальна геометрія. Матеріал буває штучно постареним, фасонним, гладким і фактурним.

Сьогодні продаються цеглини різних відтінків і кольорів, навіть є білі і чорні, абрикосові або жовті. Для кладки матеріалу доступні і особливі затірки, за допомогою яких цегла набуває певний колір.

Щоб стіна з цегли тривалий час зберігала свої позитивні якості, постарайтеся вчасно за нею доглядати, тільки тоді матеріал прослужить вам вічність. Стіну треба захистити від перепаду температури, вологи. Обладнайте зовнішню гідроізоляцію, уникнете ймовірні протікання. Кладку краще обробляти гідрофобізатором, засобами, які знижують негативні наслідки впливу температури.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 3164 | Додав: admin | Теги: використання цегляної стіни в інтер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]