11:54
Вінілові шпалери для кухні - найкраще рішення

На кухні треба їсти разом з усією родиною, а не дивитися телевізор. Ні, останній нам теж знадобиться, але нехай він буде на другому-третьому плані. У всякому разі, від телебачення рівень затишку та дизайну набагато не покращиться. Інша справа - оздоблення. Тут ми як завжди мучимо себе питанням, що краще для кухні - фарба або шпалери? Мучимо і в підсумку зупиняємо свій вибір на останніх (все-таки більш декоративні, вже перевірені мільйонами користувачів, відрізняються доступністю, та й не так "музейно" виглядають як фарба). Треба, правда, щоб шпалери ще були якісними. Для цього, керуємося трьома важливими критеріями їхнього вибору:

  1. Щільність. Від цього параметра залежить міцність і довговічність. Ще щільні шпалери не сильно пористі, а значить, в них менше збираються пил і жир.
  2. Світлостійкість. Тобто нам потрібні шпалери, які не будуть вигоряти на сонці і не будуть змінюватися в кольорі через спеку від кухонної атмосфери.
  3. Вологостійкість. Ще на кухні багато випарів, та й взагалі вологи, що має орієнтувати нас на таке покриття, яке буде швидко висихати і буде легко очищатися від ймовірного бруду.

Висновок: враховуючи усі вимоги, виходить, що нам найбільше підходять вінілові шпалери.

Особливо вінілові шпалери рятують тоді, коли над робочою зоною немає так званого кухонного фартуха. Тобто наш вініловий матеріал може бути хорошим аналогом панелей. До речі, саме на місце "фартуха" припадають великі забруднення, адже тут ми миємо посуд, готуємо і так далі. Добре, що вінілові шпалери можна вимити. Обов'язково поцікавтеся цією властивістю при покупці належного оздоблювального матеріалу.

Якщо ваша кухня мала, то "вінілка" просто незамінна, бо в такому випадку кухня забруднюється ще швидше. До речі, діти - ось ще одна причина швидких забруднень. Але з шпалерами на нетканій основі переживати за ляпки вже не потрібно, тому що, знову ж, їх вже можна буде відмити.

У великих кухня, де вистачає місця розташувати робочу частину і їдальню, вінілові шпалери можна і потрібно використовувати для розділення кімнати на дві зони. Для цього треба просто придбати два різних за сюжетом оздоблювальних матеріалу. Взагалі цей трюк застосуємо до будь-яких кімнат. У нашому ж випадку вінілові шпалери виявляються актуальніше, бо їм не страшні ні перепади температур, ні дитяча творчість, ні багато-багато іншого. Залишається тільки купити і наклеїти. Клеяться, до речі, швидко за допомогою спеціального клею.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1521 | Додав: abel | Теги: вінілові шпалери для кухні, Вінілові шпалери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]