17:21
Виробництво профлиста: особливості процесу

Профнастил - матеріал, який сьогодні у сфері заміського будівництва займає особливе місце. Легкий та доступний, надійний і міцний, він давно знайшов своє застосування в якості покрівельного матеріалу (у тому числі, для багатьох будов), чудово підходить для обробки будівель і створення якісних огорож.

Останнім часом він також незамінний для спорудження систем незнімної опалубки, що в свою чергу знижує вартість будівництва будинку в цілому. Звичайно ж, така популярність викликана його надзвичайними технічними характеристиками, які закладаються ще на стадії виробництва.

В даний час виробництво профлиста - процес складний, але при цьому технологічний і чітко вивірений. Завдяки ретельному підходу виробників до процесу виробництва і вибору вихідних матеріалів, вдається надати листам в кінцевому результаті саме ті експлуатаційні якості, які необхідні. Виробництво профнастилу здійснюється за допомогою холодного прокатування сталевих листів на спеціальному обладнанні - прокатних станах.

У якості основи застосовуються сталеві листи товщиною 0,5 мм, що є найбільш оптимальним варіантом для різних типів профнастилу. При цьому сталь додатково легірована цинком, що в кілька разів підвищує її стійкість до корозії, гарантує довговічність служби. Прокатні стани на підприємствах, що виробляють профлисти, можуть бути налаштовані під виготовлення матеріалів з певними характеристиками.

Так, наприклад, на одному і тому ж заводі одночасно можна робити як покрівельний, так і стіновий профнастил (листи між собою відрізняються висотою гофри, а також деякими експлуатаційними якостями). При цьому безпосередньо на підприємстві-виробнику виконуються роботи з фарбування матеріалу, що в свою чергу гарантує тривалість його експлуатації, високу стійкість до негативного впливу вологи і пошкоджень.

Профнастил - будматеріал з унікальними характеристиками, особливий і унікальний у своєму роді. Завдяки тому, що виробники ретельно ставляться до процесу виготовлення, а також застосовують лише якісну сировину, профлист можна активно застосовувати для самих різних сфер будівництва, створення найбільш стійких і надійних конструкцій, стійких до різних негативних чинників. До того ж, вартість профлиста досить доступна і набагато нижче, ніж у аналогів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1216 | Додав: admin | Теги: виробництво профлиста | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]