21:54
Вітражі на стелі

Вітражі на стелі зазвичай нагадують про склепіння величних каплиць або церков. Саме з цього і почалася історія вітражного мистецтва в інтер'єрі.

Спочатку технологія виготовлення вітражів була дуже примітивна, але поступово, з плином часу, майстри навчилися фарбувати скло в найрізноманітніші тони, і вітражне мистецтво отримало нове життя.

Вітражі на стелі вважаються старовинним мистецтвом, завдяки чому збираються цікаві картини з окремих шматочків різнокольорового скла, закріплених у спеціальних рамках (двотаврового профілю).

Звичайно, розмір вітражних вставок в більшості випадках залежить від розмірів приміщення. Наприклад, в малогабаритних квартирах з висотою стель менше 2,5 м вони будуть виглядати не зовсім доречними. А ось якщо дане приміщення дозволяє зробити підвісні стелі (пристрій підвісних стель з гіпсокартону), то і вітражі на такій стелі будуть створювати настрій комфорту, затишку і прекрасно оживляти ваш стелю.

Вітражі на стелі виготовляється зі скла різних розмірів і форм, які в свою чергу вмонтовані у спеціальні двотаврові профілі - саме такий вітраж буде класичним за технологією.

І якщо його встановити в горизонтальне положення під стелею, то середина вітража може провисати, в результаті чого профіль може деформуватися, і скло може випасти вниз. Тому вставка вітража вимагає надійності та міцності матеріалу.

Також дуже часто для вітражу на стелі використовують вбудовані плафони для світильників. Для цього у вітражі повинні бути влаштовані всі знімні елементи для того щоб легко провести заміну неробочих ламп.

Значно полегшити конструкцію допоможуть сучасні прозорі матеріали, такі як акрилові пластини або оргскло.

А кольорове скло можна замінити спеціальними кольоровими прозорими плівками. Важливо щоб плівки не втрачали прозорість з плином часу і були абсолютно термостійкі. В іншому випадку вітраж може швидко стати тьмяним. А стики плівок розійдуться, і він втратить всю свою привабливість.

Для створення вітража на стелі робиться лекало і обов'язково за ескізом майбутньої картини. Також для кожної деталі проводиться розмітка контурів з точним зазначенням кольору від великої до самої маленької деталі. І, звичайно, деталі вирізають із спеціального матеріалу для вітража. Не все скло підійде для даної роботи. Сьогодні виробники випускають художнє скло в необхідній колірній гамі з підвищеною міцністю, характерної для поверхні вітража.

Технологія по збірці пластмасових і скляних конструкцій вітражів вимагає певних знань, а також наявності художніх здібностей та інструментів. Та й взагалі майстер збирає унікальні вітражі на стелі. У найвідоміших майстрів є свої колекції по виконаним роботам. Будь-який вітраж є авторською роботою, несучої риси характеру автора.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2981 | Додав: admin | Теги: стеля, вітражі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]