19:07
Влаштування чорнової підлоги

чорнова підлога В цій статті розповімо Вам про влаштування чорнової підлоги, як вона влаштовується і навіщо вона потрібна. Кожен мріє, щоб у його квартирі була не тільки гарна і надійна підлога, а й недорога. Що ж потрібно зробити для цього під час перебудови квартири?

Якщо взяти загальну вартість таких робіт, вартість підлоги становить приблизно від 8 до 17%. Вартість встановлення "чорної підлоги" або підоснови набагато менше. Такий факт мав би радувати, але найчастіше відбувається якраз навпаки. Не завжди замовник вникає в усі нюанси її облаштування, а, як показує практика, – даремно. Навіть найдорожчий паркет може скрипіти, на дорогому імпортному лінолеумі з'являтися протерті плями, а про якість звукоізоляції навіть говорити не доводиться. Саме тому це питання потребує особливої уваги та ігнорувати його не можна.

Скласти список вимог до майбутньої підлоги – не таке складне завдання, але, замовник кажучи, як правило, має на увазі лише покриття для підлоги і його цікавить тільки кінцевий результат. Насправді підлога має складну багатошарову конструкцію, і більшість необхідних характеристик залежить не від верхнього шару, а від того, що знаходиться під ним. А всі секрети правильного укладання підлоги пізнаються протягом довгих років практики.

чорнова підлога

Крім того, складнощі можуть виникнути і через вибір матеріалів для звуко- та теплоізоляції. На сучасному будівельному ринку багато нових новинок, які ще не перевірені на практиці та методи їхнього використання ще не освоєні повністю. Виходить, що старий рецепт вже неактуальний, а новий – не зовсім зрозумілий.

Третьою причиною виникнення труднощів укладанням підлоги є неясність термінології. Кожен будівельник знає, що у будівлі є підлога та перекриття, але погляди на роль кожного з них кардинально відрізняються. Одні вважають, що підлога є частиною перекриття, в яке також входить несуча конструкція і заповнення. Інші навпаки переконані, що перекриття – це основа підлоги, поверх якої йдуть проміжні шари та покриття. Вирішити цю суперечку практично нереальною, не допомагають навіть будівельні правила, оскільки конкретної відповіді на це питання там не знайти. Тому на практиці будівельники використовують такі терміни, як основа, "чорна" підлога, підоснова, основа, накат та інше.

Але іноді якщо замовник нічого не говорить про "чорне" поле, то і майстри не збираються морочитися з його облаштуванням. Совісні фахівці зроблять підлогу, отже, не проґавивши жодного шару. Щоправда і ціна значно відрізнятиметься.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 273 | Додав: admin | Теги: чорнова, Підлога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]