19:57
Власника колеса огляду "Москва 850" на ВВЦ попросили звільнити ділянку

Всеросійський виставковий центр (ВВЦ) подав до Арбітражного суду Москви позов до ЗАТ "Російська виставка атракціонів" (РВА), якому належить колесо огляду "Москва 850", з вимогою звільнити земельну ділянку.

Позов надійшов до суду 9 квітня, попередні слухання по ньому відбудуться 4 червня, вести справу буде суддя Світлана Білицька, повідомляє агентство РАПСІ з посиланням на представника суду.

Арбітраж Москви в лютому відхилив позов РВА до ВВЦ, в якому позивач вимагав зареєструвати договір суборенди земельної ділянки від 23 січня 1997 року за парком атракціонів. Договір був укладений позивачем і відповідачем на 49 років, проте з вини ВВЦ його не зареєстрували в установленому законом порядку. Суд відхилив позов у ​​зв'язку з закінченням строку позовної давності.

У виробництві столичного арбітражу знаходиться також позов РВА до Росії в особі Генеральної прокуратури та ряду співвідповідачів про стягнення 12,963 мільйона рублів збитків. Співвідповідачами в ньому зазначені Мінфін РФ, Верховний суд РФ, прокуратура Москви, Останкінська міжрайонна прокуратура Північно-Східного адміністративного округу столиці і Московський міський суд. У суді юристи РВА повідомили, що позов заявлений у зв'язку із збитками, понесеними через неможливість використовувати колесо огляду.

У серпні 2009 року на ВВЦ відбулася поломка колеса огляду, більше години відвідувачі атракціону були заблоковані в кабінах. Мосміськсуд з 15 вересня 2009 заборонив експлуатацію атракціону до закінчення слухань в Останкінському суді за позовом прокуратури про припинення роботи колеса огляду до усунення технічних неполадок. Останкінський суд 5 лютого 2010 визнав атракціон повністю безпечним для відвідувачів.

Адміністрація ВВЦ наполягає на необхідності звільнити ділянку у зв'язку з відсутністю у власника держреєстрації договору оренди і спростовує інформацію про рейдерське захоплення, проте компанія-власник парку атракціонів стверджує, що їх хочуть виселити незаконно.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1989 | Додав: adminA | Теги: ввц, колесо огляду Москва 850 на | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]