19:06
З чого розпочати будівництво житлового будинку: поради

Будівництво об'єктів нерухомості та просто житлових будівель здійснюється постійно. Люди в будь-якій частині світла мають потребу у власному будинку або квартирі. Купуючи готові варіанти, ви позбавляєте себе від проблем, пов'язаних з безпосереднім процесом будівництва. В такому випадку ви тільки вибирайте відповідний варіант, і проводите операцію купівлі чи продажу. Але, що якщо ви вирішуєте самостійно зробити собі житло? Тут на вас чекає багато цікавих і далеко не простих моментів. В матеріалі етапи будівництва, ми коротенько розібрали, які кроки треба зробити. А зараз давайте розберемося, з чого почати будівництво житлового будинку.

Ухвалення рішення

Коли людина замислюється про необхідність нового житла, вона починає вибирати із безлічі запропонованих на ринку варіантів. А їх справді не мало:

Міська квартира. Ви можете елементарно знімати собі житло. Це потребує від вас відносно невеликих щомісячних витрат.

Квартиру можна купити. При цьому необхідно володіти відповідною сумою грошей, або розглянути варіант отримання іпотеки.

Заміський будинок. По суті, тут ті ж самі варіанти, з тією лише різницею, що ваше нове житло буде розташовуватися за межею міста. Потрібно відзначити явні переваги - поліпшена екологія, тиша, близькість до природи.

Ми буде розглядати саме другий варіант, адже нас цікавить початок будівництво житлового будинку.

Коли рішення ухвалено, можна переходити до наступних двох кроків. Це буде етап вибору та придбання ділянки землі, а також планувальні роботи. Наступні дії зі зведення будинку, вже не належать безпосередньо до теми початку будівництва, а адже ми саме її і розбираємо. Всі інші етапи відносяться до теми будівництва будинків.

Вибір ділянки

Для початку давайте наведемо критерії оцінки ділянок, які розглядатимуть як площі під будівництво:

Вартість. Потрібно уявляти собі, яку суму ви можете витратити на придбання землі.

Екологічна обстановка. Якщо вже вирішили почати будівництво будинку за містом, немає сенсу вибирати місце з незадовільними екологічними умовами. Має бути чисте повітря, поруч повинна бути річка і ліс.

Ґрунт і вода. Вибираючи місце, слід враховувати ґрунт. Ви розумієте, що ставити будинок на торфовищі не надто розумно. Також варто звертати увагу на ризик затоплення після зими.

Комунікації. Людина навряд чи обійдеться без сучасних зручностей. Та місцевість, де ви плануєте жити, повинна бути підключена до водопровідних і електричних мереж.

Інфраструктура. І останнє - на що слід звертати увагу, це те, наскільки розвинена структура в районі. Чи є лікарняні установи, школа, магазини. Якщо всього цього поблизу немає, повинна бути хоча б нормальна дорога.

Отже, з чого почати будівництво будинку і на що звертати увагу при виборі ділянки ми визначилися. Що ще можна зробити на цьому етапі?

При виборі розміру майбутньої ділянки, можна орієнтуватися на мінімальне співвідношення 10до1. Тобто загальна площа повинна бути в десять разів більше тієї, яка буде відведена безпосередньо під житлову будову. Ви зможете організувати сад, альтанку, гараж. Все це відмінно вміститися при таких розрахунках.

Якщо виникають сумніви при аналізі ґрунту, немає потреби одразу відмовлятися від цієї ділянки. Якщо є невелика вірогідність затоплення після зими, можна організувати дренажну систему, або встановлювати на цей час спеціальні насоси. У тому випадку, якщо вас не влаштовує сам ґрунт, скажімо занадто багато піску, пам'ятайте про те, що його завжди можна повністю замінити. Але це буде коштувати дорожче.

Проектування

Початок будівництва будинку вже не за горами. Уже скоро буде вироблятися оздоблення фундаменту будинку та інші роботи (наприклад, будівництво підвалу). До цього моменту залишилося зовсім не довго. Потрібно тільки скласти проектну документацію.

Роботу над проектом будинку найчастіше передають в компанії, напрямом діяльності яких є архітектурно-будівельне проектування. Вони зможуть запропонувати вам на вибір один з готових варіантів, або розробити його на основі ваших бажань і переваг. На основі цієї документації і будуть здійснюватися всі роботи: закладка фундаменту, будівництво сходів та основних конструкцій, завершальна обробка.

Отже, ми з вами поговорили про те, з чого почати будівництво будинку. Без виконання цих кроків не обійтися. Саме з них і почнеться весь процес, в результаті якого ви отримаєте новий затишний будинок.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 14996 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]