21:02
З московського будинку, де народився Борис Пастернак, знесли мансарду
Будинку в Збройовому провулку в Москві, в якому народився Борис Пастернак, повернули історичний вигляд - знесення незаконно надбудованої мансарди будинку завершено, йдеться в повідомленні Мосміськспадщини.
Як повідомляє відомство, було проведено демонтаж мансарди і її конструктивних елементів, а також була відтворена історична кроквяна система і покрівлі, відреставровано карниз, який увінчує будинок. Всі роботи були здійснені силами спеціалізованої реставраційної організації.

Роботи з демонтажу мансарди були проведені в серпні - жовтні 2013 року за рахунок коштів бюджету міста. Їхня загальна вартість склала понад 5 мільйонів рублів. Усі витрати будуть стягнуті з користувачів об'єкта, які зважилися надбудувати незаконну мансарду.

Об'єкт культурної спадщини регіонального значення "Дім, в якому 10 лютого 1890 народився поет Борис Пастернак" є пам'ятником архітектури кінця XIX - початку XX століття. Це характерний зразок московського житлового прибуткового будинку. Будинок являє собою триповерхову кам'яницю на підвальному поверсі.

У 2002 році до пам'ятника архітектури XIX століття за адресою: Збройовий провулок, будинок 3, будівля 1, власниками будівлі - компаніями ЗАТ "Тірг" і ТОВ "Консул М" - самовільно, без отримання відповідної дозвільної документації та проведення досліджень, був надбудований мансардний поверх площею 300 квадратних метрів, що завдало дому істотної шкоди. Після довгих судових розглядів, ініційованих Мосміськспадщиною, Арбітражний суд Москви ухвалив знести мансарду і повернути будівлі первісний вигляд.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1565 | Додав: admin | Теги: народився борис пастернак, будинок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]