19:14
Зарубіжні маєтки головних російських мільярдерів


Журнал СEO днями опублікував рейтинг найзаможніших російських громадян за підсумками 2012 року, згідно з яким у Росії сьогодні живе 131 доларовий мільярдер, - це люди, чий статок перевищує 1 мільярд доларів. Видання "РБК-Нерухомість" подивилося, якою зарубіжною нерухомістю володіють російські олігархи з топ-10.

Алішер Усманов, засновник "Металоінвесту". Стан - 18,72 мільярда доларів

Маєток "Бічвуд"

Бізнесменові, який вдало інвестував у Facebook, належить розкішний маєток "Бічвуд", Лондон, Великобританія. Орієнтовна вартість маєтку - близько 90 мільйонів доларів. Попереднім власником особняка був катарський емір Хамад бен Халіфа аль-Тані. У центральному будинку садиби (площею більше 3 тисяч кв. метрів) є зал для прийомів, вітальня, дві столові й вісім спалень. Крім того, на території маєтку розташовується гостьовий будинок, а також котедж для прислуги та охорони.

Ще одне володіння Усманова, відомості про яке можна знайти у відкритих джерелах, - особняк XVIII століття, що належав графу Олександру Шереметєву, на набережній Кутузова в Петербурзі. Як повідомлялося раніше, Алішеру Усманову також належать маєток у Підмосков'ї і вілла на Сардинії.

Володимир Лісін, голова ради директорів НЛМК. Стан - 17,2 мільярда доларів

Шотландський маєток

Володимир Лісін оселився в маєтку Комрі, Пертшир, Шотландія. Шотландський маєток Лісіна - це охоронюваний державою пам'ятник архітектури, в якому є 13 спалень з суміжними ванними, кімната для більярду, стайні і 285 гектарів лісу. Головна будівля помістя - це оригінальна триповерхова цитадель Г-подібної форми з кутовими білими вежами. До основного приміщення прибудовані невеликі крила-флігелі. Товщина стін цього замку - більше 1 метра. Особняк був побудований в 1602 році.

Віктор Вексельберг, голова ради директорів і основний власник ГК "Ренова". Стан - 15,94 мільярда доларів

Вілла "Фельтрінеллі"

За численними повідомленнями російської та зарубіжної преси, Вексельбергу належить вілла "Фельтрінеллі", яка розташована на західному березі озера Гарда, в 45 хвилинах від Верони, Італія. У будинку, побудованому в кінці XIX століття, у свій час гостювали відомі актори і великі політики, наприклад, Вінстон Черчілль і Девід Лоуренс. Саме тут в останні роки Другої світової війни розташовувалася резиденція Беніто Муссоліні.

Михайло Прохоров, власник групи "Онексім". Стан - 15,25 мільярда доларів

Шале в Куршавелі

Кандидату в президенти кампанії 2012 року Михайлу Прохорову належить п'ятиповерхове шале в Куршавелі, Франція, з якого відкривається прекрасний вид на Альпи. Вартість курортного будинку оцінюється в 30 мільйонів доларів. На нижньому рівні будинку розташовується картодром.

Олексій Мордашов, власник "Сєвєрсталі". Стан - 14,14 мільярда доларів

Олексію Мордашову належить колишня держдача "Шуйская Чупа" в Карелії, де любив відпочивати Борис Єльцин. На аукціоні за "будиночок у лісі" мільярдер заплатив 291 000 000 рублів при початковій вартості лота в 285,6 мільйона рублів.

Також, за повідомленнями італійського видання Corriere della Sera, мільярдерові належить вілла "Рокі Рам" на березі моря в італійському містечку Ромацціно.

Олег Дерипаска, гендиректор і власник "Базового елемента". Стан - 12,64 мільярда доларів

Особняк "Редженсі"

У 2004 році "король російського алюмінію" Олег Дерипаска став власником шестиповерхового особняка "Редженсі" в лондонському районі Белгрейв. Будівля раніше належала герцогам Бедфордським, великим власникам лондонської нерухомості. Сума операції, за даними британських ЗМІ, становила 42,5 мільйона доларів.

Вагіт Алекперов, президент "Лукойлу". Стан - 12,03 мільярда доларів

Володіння господаря "Лукойлу" - мініатюрний двоповерховий особняк з двома спальнями житловою площею 130 кв. метрів в Кронборг, Данія. На території є гараж на дві машини і невеликий садок. Вартість будинку "всього" 700 тисяч доларів. Скромні габарити житла пояснюються тим, що інших будинків в Кронборзі просто не будують. Це один з історичних центрів Датського королівства, тут знаходиться замок Ельсінор, де жив принц Гамлет. Сусіди у Алекперова нічим не примітні: датські пенсіонери та сімейні пари з Швеції.

У той же час відкритої інформації про нерухомість ще трьох мільярдерів з топ-10 не виявлено. Це: Михайло Фрідман, основний власник "Альфа-груп" (стан 15,32 мільярда доларів), Леонід Міхельсон, голова правління і співвласник "Новатека" (стан 13,74 мільярда доларів) і Володимир Потанін, президент "Інтерроса" і контролюючий акціонер "Норильського нікелю" (стан 12,32 мільярда доларів).

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1949 | Додав: adminA | Теги: російських мільярдерів, Зарубіжні маєтки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]