20:57
Житло в Україні будуватимуть на держзамовлення

Уряд хоче створити єдиного великого державного замовника будівництва житла в Україні.

Про це повідомив глава Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, пише газета Сегодня.

"Уряд планує створити потужного замовника будівництва житла. В цьому випадку ви повинні бути готовими до відведення земельних ділянок та забезпечення їх інженерно-транспортної та соціальної інфраструктурою. Розумію, що в цьому плані є проблеми. Особливо позамайданчикових мереж. Але проблему можна і потрібно вирішувати» , - сказав він.

Близнюк повідомив, що забудовники в рамках реалізації держпрограми по здешевленню вартості іпотечних кредитів на покупку житла пропонують реалізовувати проекти не тільки окремих будівель, але і забудовувати цілі житлові квартали і мікрорайони.

Міністр також зазначив, що на сьогоднішній день акредитацію в банках пройшли менше 10% забудовників та об'єктів, допущених комісією до участі у програмі.

"Основна проблема, яка стримує розгортання програми - це повільна акредитація забудовників і їхніх об'єктів в банках. На сьогодні проведена акредитація лише 44 об'єктів у 13 регіонах", - сказав Близнюк.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 1830 | Додав: adminA | Теги: Житло в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]