11:11
ZhytloNEWS.com радить, як правильно розрахувати вартість ремонту квартири
Усім би нам хотілося бачити свою квартиру оригінальною і з високоякісним ремонтом. Як цього добитися, адже це коштує нечуваних коштів, подумаєте ви. Але є способи створити зі свого житла цілком комфортабельне і оригінальне за дизайном затишне гніздечко, не вкладаючи астрономічних коштів, а підганяючи ваші можливості під результат, який Ви б хотіли бачити. Але для цього доведеться взяти всі процеси ремонту під свій жорсткий контроль.

Отже, перше з чого треба почати, це зробити виміри вашої квартири, а саме проміряти по підлозі і стінах всі приміщення (кухня, кімнати, коридор, санітарний вузол), причому на кожне приміщення виміри повинні бути окремими. Розрахувати вартість ремонту квартири це не складно (може трохи нудно), але економія через це буде високою. Далі треба визначитися який вид обробки Ви хотіли б бачити в кожному окремо взятому приміщенні, подумати над дизайном, може бути навіть переплануванням (за бажанням можна запросити дизайнера, але для ремонту квартири в новому будинку, я думаю, Вам достатньо вистачить фантазії і усвідомлення того, що саме Ви хотіли б побачити в кінцевому результаті).

Слід зазначити що технологію того чи іншого виду будівельних робіт мало хто знає, в цьому випадку просто знайдіть бригаду ремонтників або зверніться в будівельну фірму (що вийде вам дорожче на 30-50%). Розрахувати вартість ремонту квартири, в будь-якому випадку комерційну пропозицію (або кошторис, як буде завгодно) має виглядати тільки таким (зрозумілим для вас) чином, поясню чому. Розрахунок по приміщеннях окремо дає вам варіант коригування виду обробки в разі нестачі коштів.

Ви бачите, скільки коштує робота, а скільки матеріали і можете варіювати обробку, або, здешевлюючи її, або навпаки, покращуючи, бачачи, що ви нормально укладаєтеся у визначену суму. Також ви контролюєте весь процес виконання робіт. Також ви бачите, який конкретно матеріал буде використовуватися, латексна готова шпаклівка або, наприклад, суха шпаклівка, якого виробника. Все це буде перед Вашими очима в цьому кошторисі. Не соромтеся задавати питання перед початком робіт, для чого використовується той чи інший матеріал, щоб уникнути обману.

Обов'язково складіть договір, нехай без печаток, але з підписами, і додатком до договору повинен бути кошторис (розрахунок вартості ремонту квартири, що обов'язково повинно відображатися в договорі), який для вас розрахували. Все - відступи від нього повинні узгоджуватися з вами перед початком цих самих відступів, а не постфактум.

Також не забудьте, щоб вам позначили в кошторисі транспортні витрати, вантажно-розвантажувальні роботи, прибирання і вивезення сміття, щоб потім для вас це не стало неприємною новиною, або зробити приписку, що всі ці витрати включені в розцінки виконуваних робіт. Найголовніше, кошторис повинен бути написаний зрозумілою вам мовою, щоб ви могли розрахувати вартість ремонту і орієнтуватися в ній і відповідно контролювати хід процесу ремонту, економлячи кошти, вкладені в цю непросту справу.

При здачі виконаних робіт обов'язково вимагайте скласти акт виконаних робіт (по факту), як правило, обсяги там знижуються, та й під час проведення ремонту ви багато вже встигли поміняти, від чогось відмовитися, щось нове внести. Акт складається саме з тих робіт, які проводилися реально, для того, щоб ви при наступному виявленні прихованих недоліків могли пред'явити претензії.

Неважливо, що договір складений не юристами і там стоять тільки підписи (до речі, раджу внести і паспортні дані), якщо доведеться подати в суд (всяке буває), то це буде вагома підстава. І, напевно, від ZhytloNEWS.com, останній, але один з головних моментів: заздалегідь, в договорі має бути вказана гарантія на зроблений ремонт, причому бажано розписати все якомога детальніше, ну і звичайно з вашими зауваженнями та пропозиціями. Відмінного Вам ремонту!


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 2236 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]