17:14
ZhytloNEWS.com радить, як своїми руками вирівняти стелю

Якість та професіоналізм ремонту можна визначити за станом стелі. Якщо вона без тріщин, плям і ідеально рівна, то ремонт вдався. Стелі вирівнюють двома способами - це сухі і сирі способи. У цій статті розглянемо як вирівняти стелю своїми руками за допомогою будівельних сумішей.

Вирівнювання стелі своїми руками сирим способом рекомендуються, коли стеля має перепади між плитами, а також є тріщини у стелі і для усунення швів. Це стаття допоможе Вам без проблем впораєтеся з будь-якими дефектами стелі.

1. Для початок треба визначитися з дизайном стелі, потім очистити стелю від штукатурки, старої побілки, фарби до бетонної плити. Робота не з легких і важка, але необхідна. Після всієї цієї роботи обробляємо стелю пензлем або валиком ґрунтовкою. Особливу увагу треба приділити швам і кутам. Після повного висихання ґрунту можна приступити до вирівнювання стелі своїми руками.

2. Для вирівнювання стелі своїми руками, можна використовувати розчин на гіпсовій основі (Ротбанд, Гольдбанд тощо). ZhytloNEWS.com радить уважно прочитати інструкції на упаковці, як і скільки треба замішувати. Так як суміш висихає досить швидко, а тому замішувати багато не варто. Інакше розчин буде засихати прямо на шпателі не встигнувши його розтягнути. Краще замішувати по 2-3 кг за раз в пластиковій тарі. Її легше чистити від залишку розчину.

3. Приступаючи до вирівнювання стелі своїми руками, нам знадобиться два шпателя, один шириною 100мм, а інший можна на 400мм. З допомогою маленького шпателя накладаємо розчин на великий. Бажано накладати по трохи, інакше розчин буде видавлюватися і текти. Далі прикладаємо великий шпатель з розчином до стелі і простягаємо уздовж стелі з невеликим натиском. Щоб розчин добре прилипав до стелі.

Вирівнювання стелі треба проводити в декілька шарів, перший шар не повинен бути товстішим за 1 см, щоб розчин нормально тримався. Так же перший шар повинен прибрати великі нерівності. А другим шаром перекриваємо більш дрібні нерівності. Розчин схоплюється досить швидко і можна продовжувати нашу роботу. Далі беремо шпатель і зрізаємо всі, що залишилися шви і горби, які випирають. Також Ви можете вирівняти стелю гіпсокартоном.

Останній шари усуває всі ямки від бульбашок і швів. Для останнього шару розчин можна зробити більш рідким і за допомогою широкого шпателя просто прошпаклювати всю стелю. Далі чекаємо повного висихання розчину, після чого можна великим наждачним папером зачистити всі шви й нерівності. На цьому етапі треба добре проґрунтувати стелю і підготувати її до фінішного вирівнювання.

4. Для фінішного вирівнювання стелі своїми руками, використовуємо фінішну шпаклівку (наприклад, Ветоніт а також будь-які інші). Розчин можна замісити відразу у великій кількості. Шпаклівка наноситься на стелю за допомогою великого широкого шпателя товщиною в 1-2мм. Шпатель з розчинів прикладаємо до стелі і простягаємо на себе, втираючи також, як гіпсову суміш. У кутах і важко доступних місцях зручніше використовувати дрібний шпатель. Бажано пройтися двома шарами. Після повного висихання зачищаємо шви наждачним папером.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 2055 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]