Як оформити куплену квартиру у власність

квартира власність Від правильного вибору об'єкта нерухомості залежить багато, але, крім якісних характеристик, кожен покупець повинен знати, як оформити куплену квартиру. Звичайно, якщо купівля квартири проводиться під контролем фахівця, то можна не задаватися подібними питаннями. Для самостійної діяльності всі етапи оформлення слід знати докладно.

Що потрібно для оформлення купленої квартири?

Будь-яка нерухомість є власністю, права на яку передаються від продавця покупцю. Правильна організація переходу права та грамотне оформлення документів – основне завдання покупця нерухомості.

Оформлення купленої квартири - це процес, що складається з декількох етапів, які починаються з підписання договору про наміри (попереднього договору) і закінчується лише після отримання зареєстрованого свідоцтва про право власності.

Після підписання угоди продавець та покупець повинні зібрати пакет документації, необхідної для реєстрації угоди в уповноваженій державній установі. Якщо у покупця іпотечний кредит, йому варто поцікавитися у кредитного інспектора, як оформити куплену квартиру та які документи будуть потрібні безпосередньо банку для схвалення об'єкта.

Для простої угоди з готівковим розрахунком потрібно:

  • свідоцтво про реєстрацію права на квартиру;
  • документи, що підтверджують права власника на нерухоме майно;
  • довідка про осіб, зареєстрованих у квартирі, або відсутність таких;
  • паспорти учасників правочину;
  • договір купівлі-продажу у кількох примірниках;
  • квитанція про внесення державного мита.

Особливості оформлення

Тепер, давайте розглянемо, як оформити куплену квартиру детальніше.

Документи на власність

Правовстановлюючі документи є підставою для отримання свідоцтва, на це варто звернути увагу щодо документів, наданих продавцем. Щоб перевірити, кому належить квартира, можна замовити виписку з єдиного реєстру про об'єкт, що купується. Вона може бути отримана будь-якою особою після подання заяви письмово. У виписці буде зазначено власника нерухомості, його права та можливі обтяження даного об'єкта.

квартира власність

Довідка з паспортного столу має бути виписана у поточному місяці та засвідчена посадовою особою. Це стосується й довідок із комунальних служб.

У паспорті продавця варто звернути увагу на реєстраційну адресу та сторінку із сімейним становищем. Якщо громадянин перебуває у шлюбі, то знадобиться документ, завірений у нотаріуса, у якому другий партнер власника квартири висловлює згоду на продаж конкретного об'єкта. Хоча об'єкт, набутий до шлюбу або отриманий безоплатно, продається без згоди другої половини.

Договір — це основний документ, згідно з яким право власності передається покупцеві, тому слід простежити, щоб його було складено бездоганно, з дотриманням законодавчих норм та інтересів учасників угоди. Потрібно уважно перевірити правильність зазначених паспортних даних та інформації з документів про власність, серії та номери всіх паперів, адрес та прізвищ учасників, назви реєстраційного органу.

Категорія: Цікаві публікації | Додав: admin (05-12-2022)
Переглядів: 686 | Теги: власність, Купівля, квартира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]