Основні ризики при покупці квартири і способи їх уникнути

Основні ризики при покупці квартири і способи їх уникнути

нерухомість Купівля квартири - справа не з простих. Існує дуже багато ризиків, про які часом навіть не згадати, переглядаючи всі документи. Тим більше, якщо в квартирі є вагомий фактор - продавець виставляє ціну нижче за ринок зі словами термінового продажу. А низька ціна і бажання заощадити при покупці житла можуть призвести до невірного емоційного рішенням.

Наприклад, купівля об'єкта у літнього власника, старше 70 років. Тут ризик полягає в тому, що після угоди сам продавець, або його родичі можуть оскаржити продаж через неадекватність похилого віку. При розгляді угоду визнають недійсною, повернуть квартиру колишньому власнику, а ось гроші можуть пропасти. Убезпечити себе можна, оформивши угоду через нотаріус, який спеціально запросить довідки про психічне і емоційний стан продавця, додатково сам оцінить і підтвердить його дієздатність.

Аналогічно варто діяти у відношенні асоціальних особистостей. Вони при оформленні документів також можуть перебувати в неадекватному стані, що потім легко оскаржується.

Обережним треба бути, купуючи квартиру, що дісталася у спадок. Непоодинокими є випадки оформлення спадщини не на всіх спадкоємців. А це вже порушення їхніх прав, яке можна оскаржити в судовому порядку протягом терміну позовної давності. Даний термін до того ж можна продовжити, якщо є на те підстави. Тому, купивши квартиру, можна навіть прожити там пару років і після отримати повістку в суд про визнання угоди недійсною.

Уникнути такого ризику допоможе більш ретельна перевірка документів з юристом або нотаріусом. Необхідно запросити документи на спадкодавця, взяти довідки про склад сім'ї. Додатковим фактором для спокою буде страхування титулу. Його пропонують оформляти і продовжувати протягом 3 років. Такий вид страховки покриває всі збитки в разі визнання угоди недійсною.

Завжди варто звертати увагу на шлюбні відносини в момент придбання квартири продавцем. У період оформлення офіційного шлюбу майно є спільним. Навіть нотаріальну згода на продаж можливо оскаржити через суд. Рішенням цієї ситуації буде особиста присутність колишніх або справжніх представників подружжя, оформлення угоди через нотаріус.

І найпопулярніший спосіб прикрити будь-який недолік в квартирі - це угода за дорученням. Особа, що довірила продаж, може бути одною з описаних вище. Тут варто зробити подвійну перевірку: всіх особистостей, прописаних в довіреності.

Категорія: Цікаві публікації | Додав: admin (18-03-2007)
Переглядів: 516 | Теги: ризик, Нерухомість, покупка, квартира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]