01:42
Чому так важлива вентиляція в будинку

Важливу роль для здоров'я людини виконує вентиляційна система. Так, при перепадах температури за підвісною стелею утворюється конденсат, що приводить до появи плісняви та грибка, що дуже негативно впливає на самопочуття людей. Крім того, неправильна установка вентиляції може привести до скупчення пилу і вологи в горищному просторі, що, в свою чергу, призводить до замикання електричних проводів.

На ці моменти необхідно звертати увагу при будівництві не тільки житлових будинків, але і сервісів технічного обслуговування спецтехніки, де можна побачити штабелери й екскаватори. Дуже часто підвищена вологість стає причиною деформування покрівлі будинку. Щоб уникнути цих небажаних наслідків необхідно правильно монтувати вентиляційну систему.

Залежно від виду стельового покриття і кроквяної системи, вентиляція може бути незалежною і на горищі. У приватному будинку незалежна вентиляція облаштовується вкрай рідко через складність монтажу вентиляційних каналів та подальшої їхньої експлуатації. Набагато простіше встановити на горищі витяжну систему.

Щоб збільшити термін служби підвісної стелі, необхідно при установці між декоративним покриттям і кроквами залишити кілька сантиметрів вільного простору. Це дозволить повітряному потоку вільно циркулювати. Також бажано при монтажі підвісної стелі облаштовувати додаткові вентиляційні жолоби і перегородки. Так як працювати на складній спецтехніці можуть тільки професіонали, так і роботу зі встановленню стельового покриття слід довіряти тільки перевіреним підрядникам. Це позбавить від негативних наслідків і незапланованих грошових витрат.

Вмонтована в підвісну стелю система освітлення також може використовуватися як додаткова вентиляція. Для цього світильники монтують в декоративні плити нещільно. Така установка системи освітлення не впливає негативним чином на дизайн приміщення, але значно покращує циркуляцію повітря в міжстельовому просторі.

Якщо ж в інтер'єрі відсутня вбудоване освітлення, для хорошої вентиляції необхідно встановити декоративні дефлектори або витяжні решітки. Для їхньої ефективної роботи потрібно, щоб між кроквяною системою і підвісною стелею було невелике вільний простір. При його відсутності дефлектори доведеться встановлювати в проміжках між кроквами, а це призведе до додаткових фінансових витрат.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1620 | Додав: abel | Теги: вентиляція, установка вентиляції в будинку, установка вентиляції, вентиляція в будинку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]