15:04
Будівництво лазень і саун: особливості вибору каменів

У процесі будівництва лазень підвищену увагу звернути потрібно не тільки на аспекти зведення будівлі. Важливо підібрати камені для печі, які створюють в результаті нагрівання відповідний мікроклімат в парній.

Фінська лазня - оптимальний варіант для тих, хто за станом здоров'я не може довго перебувати в парній, всередині якої підвищена вологість доповнюється великою температурою. Гранично низький рівень вологості і простота облаштування сауни -стали одними з найважливіших причин їх поширеності. Приміщення для проходження не тільки приємних, але і корисних процедур, можливо облаштувати не тільки в СПА-салоні або тренажерному залі, але і в заміському будинку і навіть міській квартирі.

Шанувальникам проводити час відпочинку в парній фахівці рекомендують особливу увагу звернути не тільки на вибір каменів, але і на догляд за ними. При підборі каменів, за порадами експертів, враховують:

  1. цілісність їхньої структури (відсутність тріщин і інших дефектів);
  2. стійкість до температурних перепадів (елементи літосфери не повинні розвалитися на частини при обливанні водою);
  3. здатність витримувати нагрівання до високих температур (камені тривалий час експлуатуються, будучи нагрітими до температури в 600-700 °C).

Говорячи про вибір каменів для лазні, слід зауважити, що найбільш популярними з них є:

Жадеїт

Камінь міцний і красивий, відноситься до категорії напівкоштовних. Володіє унікальним набором цілющих властивостей. У природі зустрічаються з діапазоном відтінків від жовто-зеленого до смарагдового. Відрізняється здатністю довго тримати тепло, є джерелом корисного ІЧ-випромінювання, іонізує повітря, виступає в якості джерела метакремнієвої кислоти для рідини.

Нефрит

Володіє високою міцністю - практично такий же, як у сталі. До категорії переваг елементів літосфери даного типу відносять:

  • виведенню з організму токсинів і шлаків;
  • підвищенню опірності органів і систем в стресовій ситуації;
  • поліпшенню роботи нирок, сечовивідних шляхів, ШКТ.

Габро-діабаз

Володіє високою термостійкістю і тепловіддачею, у торговельній мережі представлений за доступною ціною.

Яшма сургучна

Напівдорогоцінне каміння, що володіє унікальними цілющими характеристиками.

Хроміт

Набув поширення завдяки підвищеній щільності і невеликому коефіцієнту температурного розширення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1288 | Додав: abel | Теги: габро-діабаз, нефрит, Фінська лазня, жадеїт, хроміт, ямша сургучна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]