12:44
Будівництво найбільшої в світі сонячної електростанції завершилося в Індії. ВІДЕО

Індія завершила будівництво найбільшої в світі сонячної електростанції Камуті. Об’єкт використовує 2,5 мільйона сонячних панелей, встановлених на площі 10,36 квадратних кілометри, і розташований в Таміл-Наду. Будівництво зайняло всього 8 місяців.

Потужність нової фабрики з виробництва електроенергії становить 648 мегават. Її вистачить для живлення понад 150 000 житлових будинків. Будівництво найбільшої сонячної електростанції являється для Індії важливим кроком до забезпечення свого населення більш доступною електроенергією. До 2022 року країна планує вийти на рівень забезпечення сонячною енергією більше 60 мільйонів будинків, а до 2030-го забезпечити виробництво 40 відсотків від необхідної енергії для країни за рахунок невикопних джерел.

Завдяки будівництву найбільшої в світі сонячної електростанції і активному просуванню проектів з виробництва дешевої енергії Індія в наступному році може зайняти третє місце в світі за обсягом виробленої сонячної енергії, слідом за Китаєм і США. Слід також зазначити, що Індія є одним з найактивніших прихильників в світі з мінімізації або навіть повної відмови від використання горючих видів палива.

Вироблений обсяг відновлюваної енергії в Чилі, наприклад, вже перевершує енергетичні потреби населення північної частини країни, що в кінцевому рахунку може привести до того, що електроенергія в країні може стати повністю безкоштовною.

У Великобританії прийнятий закон, згідно з яким до 2025 року країна повністю відмовиться від використання вугілля. Більш того, за останні 6 місяців Великобританія за рахунок сонячної енергії вже перекрила обсяги виробництва енергії звичайними вугільними станціями.

Іспанія хоче стати лідером з виробництва екологічно чистої енергії і перейти на 100-відсоткове споживання електрики, одержуваної виключно з відновлюваних джерел. До теперішнього моменту країна вже виробляє достатньо обсягу, щоб щодня забезпечувати більше 29 мільйонів будинків.

Всі ці країни показують іншим, що альтернативна енергія може стати ключем до нашого світлого майбутнього. Так як використання альтернативної енергії стає все більш доступним і економічно вигідним, то, найімовірніше, ми незабаром побачимо, що до піонерів "зеленої енергетики" приєднаються й інші країни. Будемо сподіватися, що в їх число потрапить і Україна.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1192 | Додав: abel | Теги: India Solar Power, Tamil Nadu, найбільша в світі сонячна електрост | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]