10:54
Держдумі РФ знову запропонували повернути право на приватизацію службового житла

Депутат від ЛДПР Віталій Золочівський вніс до Держдуми РФ законопроект, відповідно до якого громадянам, які протягом багатьох років працювали в державних і муніципальних підприємствах і приїхали за призовом з інших регіонів, знову дозволяється приватизувати надане житло.

В даний час законом "Про введення в дію Житлового кодексу", схваленому в 2004 році, припинена приватизація займаного громадянами житла, що знаходився в управлінні державних або муніципальних підприємств і установ, а також використовувався ними як гуртожитків. Крім цього, в законі "Про приватизацію житлового фонду" встановлено заборону на подібне придбання житлових приміщень, наданих росіянам за договорами соціального найму після 1 березня 2005 року, а також службових приміщень, житла, що знаходиться в аварійному стані, в гуртожитках, в будинках в закритих військових містечках.

Ця норма, за словами Золочівського, викликала напружену ситуацію з оформлення приватизаційних документів, а також сприяла зростанню корупції.

"Як молодим спеціалістам їм були надані житлові приміщення в гуртожитках, багато з них обзавелися сім'ями з малолітніми дітьми і продовжують жити в цих гуртожитках. Але тепер над ними нависла загроза залишитися без житла, так як немає можливості приватизувати житлові приміщення. Особливо це стосується міст Москви і Санкт-Петербурга, в яких знаходиться основна маса гуртожитків (у Москві їх близько 600, і проживає в них більше мільйона громадян)", - зазначає Золочівський в пояснювальній записці. Текст законопроекту розміщений на сайті нижньої палати Російської Федерації.

Тому пропонується знову дозволити громадянам приватизовувати таке житло. До того ж документом пропонується доповнити закон про приватизацію пунктом, що дає можливість громадянам приватизувати займане житлове приміщення - не тільки те, яке вони займали на умовах соціального найму, але і в тих житлових будинках, які використовувалися в якості гуртожитків.

Нагадаємо, що минулого разу з такою ідеєю виступив близько року тому колега Золочівського з ЛДПР Михайло Дегтярьов, що претендував тоді на посаду мера Москви. Тоді це відбувалося на хвилі піднятого опозицією скандалу з квартирами дочок Сергія Собяніна, що опинилися у них у власності.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1526 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]