18:32
Електромонтажні роботи при будівництві будинків

При будівництві приватного будинку або на заключних етапах будівництва новобудови виникає необхідність підключення будівлі або будинку до електромережі, а, отже, і виконання електромонтажних робіт.

Перш ніж приступати до виконання даного виду робіт, необхідно скласти спеціальний проект, в якому будуть відображені всі розетки, вимикачі, а також де будуть розташовуватися предмети техніки. При узгодженні такого проекту беруть участь забудовник або його представник, дизайнер і фахівець з електромонтажних робіт.

При будівництві будинків під ключ в проекті необхідно відобразити, де буде розташована опора для проведення повітряних ліній електропередач. Ізольований провід від опори тягнуть до стіни будинку на висоті не менше 2,5 м. Всередині будинку даний провід тягнеться до розподільного щитка. Особливо важливо дотримуватися правил пожежної та електробезпеки. Що включає ізоляцію всіх проводів. Монтаж електропроводки може бути проведений двома способами - відкритим або прихованим. Відкрита - мається на увазі, що електричний кабель буде прокладений в спеціальному коробі, трубі або в плінтусі. Прихована проводка — мається на увазі, що дроти знаходяться в спеціальній трубі з товстими стінками. Другий спосіб досить трудомісткий і дорогий. Після чого від щитка кабель розподіляється кімнатами і приміщеннями, для підключення вимикачів і розеток в залежності від розташування побутової техніки.

У новобудовах такий проект практично нічим не відрізняється, єдина відмінність, що опора встановлюється забудовником самостійно і майбутній господар квартири не приминає в цьому участь. Також, сам забудовник отримує всі необхідні документи та дозволи на підключення будинку до електромережі.

Після проведення основних робіт настає черга перевірки електричного кола, щоб переконатися, що кабель ізольований і добре проводить електрику. Хоч в першу чергу кабель і тягнеться до щитка, але саме роботи з ним завершують весь комплекс електромонтажних робіт, коли в ньому йде підключення всіх кабелів в єдину систему. Монтажні роботи, пов'язані з електромережею досить шумні та брудні, так як для того, щоб прокласти кабель, іноді потрібно зробити поглиблення в стіні або на стелі. Такий процес краще довірити професіоналам. Вони мають професійне обладнання та великий досвід, які допоможуть провести даний вид монтажних робіт швидко і якісно.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1502 | Додав: abel | Теги: проведення електрики, електромонтаж, електропроводка, Монтаж електропроводки, проведення електропроводки, електромонтажні роботи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]