17:14
Герметизація швів: швидко і ефективно

Практично половина (якщо не більше) житлового фонду нашої країни становлять панельні будинки, зведені в роки тоталітарного СРСР. Природно, технологія виробництва таких будов є надзвичайно простою і недорогою, а також має й інші істотні недоліки - після усадки панелі можуть дати тріщини, через які, в свою чергу, проникає волога і холодне повітря.

Щоб виключити подібні неприємності, слід своєчасно і якісно виконати герметизаційні роботи із закладення міжпанельних швів. Такий процес як герметизація швів є досить серйозним і відповідальним. Недостатньо просто "замазати" стик плит, абияк накидавши використовуваний матеріал - потрібно ретельно і акуратно встановити необхідні компоненти суміші в зовнішньому шві, тим самим забезпечуючи максимально можливий рівень ізоляції.

Слід зазначити, що шовна герметизація є комплексним процесом, в ході якого абсолютно всі тріщини в стінах і міжпанельні шви закладаються спеціальними матеріалами і розчинами. Завдяки унікальним якостям таких матеріалів вдається ефективно запобігти проникненню вологи в приміщення, виключити циркуляцію між житлом і вулицею.

У свою чергу, це істотно підвищує рівень комфортабельності проживання. Проводитися герметизація швів може за допомогою найрізноманітніших матеріалів - герметиків. Так, наприклад, активно застосовуються в наш час всілякі мастики (одно- і двокомпонентні), суміші та інші матеріали, що відрізняються своєю високою адгезією (адже це ще й захист від протікання) і можливістю максимально повної ізоляції поверхонь.

При цьому завдяки унікальним характеристикам герметиків відсутня необхідність використання сторонніх матеріалів, що істотно скорочує витрати, пов'язані з цим процесом. Сама по собі обробка міжпанельних швів - це ще й прекрасний захист, що запобігає утворенню грибкових відкладень і так далі. До того ж, свою ефективність герметики зберігають протягом тривалого часу - близько 15 років ці матеріали будуть ефективно виконувати своє функціональне призначення. Якщо ж відсутні навантаження, то можлива і набагато більш тривала експлуатація.

Природно, що після закінчення терміну придатності, герметизацію потрібно обов'язково повторити, щоб зберегти ефективний захист від утворення цвілі і грибка, а також промерзання стін, проникнення в приміщення холодного повітря.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1476 | Додав: abel | Теги: герметизація швів, герметизація панельних будинків, герметизація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]