14:33
Інструменти, які використовують при кладці цегли

Для якісного виготовлення цегляної кладки майстром каменярем використовуються різні інструменти і пристосування. Далі ви дізнаєтеся про головних помічників, які використовуються при роботі з цеглою. Однак, не забувайте, що перед тим як почати будівництво вам знадобиться точний розрахунок цегли, щоб її вистачало на будівництво, а також не залишилося багато зайвої. Адже в наш час розрахунок цегли став значно легше завдяки всесвітній мережі Інтернет, де вам завжди доступний калькулятор цегли онлайн, за допомогою якого точно можна розрахувати кількість необхідної цегли для будівництва. Отже, після того, як потрібну кількість цегли куплено переходимо до будівництва - до  кладки цегли.

Кельма - являє собою відшліфовану лопатку зі сталі, яку застосовують, щоб розрівнювати розчин, а також, щоб заповнювати розчином вертикальні шви і виконувати підрізування залишків розчину.

Ківш-лопата - використовується мулярами щоб подавати розчин і розстеляти його на поверхні стіни. Цей інструмент може бути використаний, щоб перемішувати розчин у ящику.

Розшивання - застосовується майстрами для обробки шва кладки, а також для надання певної форми. Бувають різні типи розшивок.

Молоток-кірочка - використовується, щоб рубати цілу цеглу на шматки, а також для її тески.

Крім цього майстри каменярі користуються різними контрольно-вимірювальними інструментами - рівнем, схилом, складним рівнем, кутником і шнуром-причалкою. Схилом виконується перевірка поверхні стін на їхню вертикальність, або щоб провірити цегляну кладку.

Рівнем користуються для перевірки горизонтальності цегляної кладки. Якщо положення горизонтальне, бульбашка в трубці, де зберігатися незамерзаюча рідина, буде посередині. Рівнем можна також вимірювати вертикальність кладки цегли. Правило є отфугованною дерев'яною рейкою, довжиною приблизно 1,2-1,5 м. Даною рейкою користуються, щоб перевіряти лицьову частину кладки.

Косинцем перевірять кути при їх закладанні. Шнурчпричалка необхідна як орієнтир при кладці, щоб забезпечити горизонтальність і прямоту рядів кладки. Також вона використовується для того щоб вирівняти товщину горизонтальних швів.

Порядовка потрібна для розмітки рядів, і для фіксування відміток в низу і верху прорізів дверей і вікон, перемичок, прогонів, а також плит перекриттів. До порядовки прикріплюється шнурчпричалка, і по ній здійснюється кладка. Порядовка є дерев'яною рейкою, з довжиною в 3-3,5 м. Її довжина підбирається виходячи з висоти споруди. Порядовка Жильцова - це дерев'яна рейка, яка має перетин 50х50 або 70х50, а також довжину 3,5 м. До кладки вона закріплюється П-образними держателями, виготовленими із смуги сталі в якості скоб, що мають поперечні планки.

Останнім часом з'явилося багато нових пристосувань, які полегшують працю майстрів мулярів, проте основні інструменти - це ті які були перераховані вище.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 3122 | Додав: abel | Теги: інструменти для будівництва, кладка цегли, інструменти для кладки цегли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]