16:40
Як облаштувати квартиру-студію: 10 порад від дизайнерів

Захмарні ціни на нерухомість в Києві змушують покупців економити, в тому числі на квадратних метрах. Не дивно, що в сегменті економ найбільшим попитом користуються квартири-студії - кімнати площею 17 - 30 квадратних метрів з обгородженим санвузлом, пише http://zhytlonews.com/, пропонуючи читачам порталу кілька ідей від дизайнерів, як облаштувати таку квартиру.

За даними ріелторів, квартири-студії сьогодні займають до 15% від ринку стандартного житла і квартир економ-класу. Найчастіше квартира-студія - це перше житло, коли важлива не стільки площа, скільки можливість жити окремо. Їх купують студентам батьки, як альтернативне житло власники заміської нерухомості, холостяки, що не потребують чогось більшому. Найчастіше купують студію і молодята, які не мають можливості придбати щось більш дороге, але й не бажаючі знімати квартиру або жити з батьками.

Зрозуміло, що покупка квартири не позбавляє від нажитих речей. Якщо квартира маленька, то розмістити їх набагато складніше: хочеться і крісло поставити, і книги прибрати, і вільне місце щоб залишилося. Ось кілька порад, як не перетворити квартиру-студію в склад і при цьому не викинути нічого зайвого:

  1. Необхідно оцінити свої речі на предмет того, як часто ви ними користуєтеся. Можливо, чимала частина з них вам просто не потрібна. Якщо з року в рік ви дивитеся на них з жалем і думаєте "авось згодиться" - позбавляйтеся: не знадобиться.
  2. Прекрасне рішення для квартири-студії - вбудовані меблі, наприклад шафи-купе. Зазвичай вони не займають багато місця і не створюють ефекту захаращеності, в той же час в них можна заховати те, що не хочеться залишати на виду.
  3. Зверніть увагу на багатофункціональні меблі. Якщо шафи-ліжка сподобаються не всім, то стіл-підвіконня, або книжкова шафа-перегородка, або тумбочка мають всі шанси бути використаними в інтер'єрі.
  4. Не бійтеся експериментувати зі стінами - полиці можуть бути вбудовані прямо в них.
  5. Дорогоцінні метри також краде обстановка, в якій багато кутів. Краще використовувати меблі обтічних форм.
  6. У квартирі-студії для того, щоб відчувати себе комфортно, рекомендується розділяти зони візуально. Серед найпоширеніших варіантів - відокремити кухню від вітальні-спальні за допомогою столу - барної стійки, дивана або подіуму. Не варто забувати про обробку: шпалери необов'язково повинні бути однаковими.
  7. Чим більше речей знаходиться в полі зору, тим більше ефект захаращеності, тому краще, щоб полки не були відкритими, а з дверцятами.
  8. Саму квартиру краще робити світлою, але на одній стіні необхідний яскравий акцент. Подібний прийом допомагає візуально збільшити простір.
  9. Яскраві кольорові килими зорово зменшують простір. Краще не використовувати їх взагалі або вибирати однотонні відтінки і розумний малюнок.
  10. Не забувайте, що використовувати простір можна і під ліжком.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1551 | Додав: abel | Теги: квартира-студія, Як облаштувати квартиру-студію, поради від дизайнерів, поради дизайнерів, апартаменти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]