18:59
Як зробити каналізацію власними руками

Як зробити каналізацію власними руками у своєму будинку ми детально розпишемо в цій статті. Проте радимо пам'ятати, що для надійності вашої каналізації варто використовувати тільки якісні труби. Саме тому, ми радимо поліетиленові труби для каналізації, дренажні труби, а також металеві труби хорошої якості купувати онлайн.

Ну, а після вигідної покупки можна перейти до самої каналізації, а наші етапи роботи маємо надію допоможуть вам зробити каналізацію своїм руками.

1. На самому початку потрібно поставити вертикальний стояк далі наблизити до стояка труби від абсолютно всіх сан приладів - труби повинні розташовуватися під маленьким ухилом (5 мм на 1метр). Від мийок повинні йти труби внутрішнім діаметром 50 мм, від санвузла - сто мм.

2. Зверху на стояк закріпіть вентиляційну сітку, вона зобов'язана перебувати подалі від віконець і житлових приміщень. Стояк зобов'язаний підніматися над коником покрівлі мінімум ніж на половину метра. Чудово, коли стояк стане знаходитися близько від тепла - це дасть можливість прискорити всі процеси.

3. Далі від стояка, розміщеного в житло, укладіть відвідний трубопровід (колектор), під ухилом мінімум 0,02 (2 см на 1м труби).

4.Яму або ж септик розташовуйте мінімум ніж за двадцять метрів від наявності питного колодязя і близько від авто дороги. Чим більше у вас сім'я, тим більше зобов'язані бути обсяги ями. В середньому розраховуйте яму чистять двічі на рік на 1-го жителя потрібно принаймні 0,5 куб. м.

5. При копанні ями дивіться на положення ґрунтових вод — за будь-якої погоди, вони зобов'язані перебувати не вище 1 метра від дна вигреба. Днище і стінки ями краще викладати цеглою або ж каменем, щоб досягти набагато кращої водонепроникності. Також не забудьте про хорошу гідроізоляцію.

6. Для установки каналізації прийміть на озброєння азбоцементні, виконані з чавуну або ж пластикові труби діаметром більше сто мм, або труби з кераміки поперечником 150 мм. Краща глибина для труб в Україні - 1,7-2 м, також передбачте ухил не нижче 0,008-0,01.

7. Щоб труби не просідали і не робили заторів, постарайтеся класти їх на незайманий ґрунт, іншими словами викопуйте яму величеньку за розміром. Так як скоро все таки потрібно було скоригувати положення труби, підсипте ґрунт з часом і негайно втрамбовуйте.

8. Як скоро труби будуть покладені, з'ясуйте їхнє становище. У 1-го кінця поставте свічку або ліхтар, в іншого здійснюйте контроль - у разі якщо все зроблено адекватно, ви без зусиль побачите світло від ліхтаря в кінці труби. Потім зможете засипати траншею.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 3194 | Додав: abel | Теги: каналізація власними руками, каналізація, Як зробити каналізацію власними рук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]