19:34
Як зробити ремонт в передпокої?

Передпокій - це перша кімната, яку ми бачимо, коли приходимо в гості до знайомих і рідних людей. І перше враження, що створилося в цей момент, створить загальне уявлення про господаря квартири. Тому необхідно ретельно продумати всі деталі і виконати капітальний ремонт квартири починаючи з передпокою.

Як правило, ремонт в передпокої можна розділити на 3 основні етапи:

  • обробка підлоги;
  • обробка стін;
  • оздоблення стелі.

Перший етап - це обробка підлоги. Тут слід особливу увагу звернути на матеріал, який ви плануєте використовувати в якості підлогового покриття. Адже передпокій - це зона, де ми взуваємося і роззуваємося. У ній постійно накопичується велика кількість бруду або піску. Тому вибирати слід міцне, довговічне і вологостійке покриття. Паркет в даному випадку не дуже гарне рішення, так як це покриття досить швидко зношується, а також втрачає свій первинний зовнішній вигляд під впливом вологи та бруду.

Оптимальним варіантом може стати ламінат. На відміну від паркетного покриття, він більш стійкий до різних впливів на нього. Термін його корисної служби складає приблизно 20 років. Та й коштує він значно дешевше свого аналога, що дає можливість без праці його замінити.

Однак, досвідчені фахівці радять вибирати для передпокою керамограніт з фотопанно або керамічну плитку. Такі оздоблювальні матеріали відрізняються своєю зносостійкістю, не боятися вологи та бруду. А якщо ви плануєте підібрати недорогий варіант, то сміливо вибирайте лінолеум. Він не є довговічним матеріалом, але його легко можна замінити в результаті стирання, а також доглядати за ним не складе особливих труднощів.

В якості оздоблення стін у передпокої можна використовувати вінілові шпалери, які можна мити. Це досить щільний матеріал, який прослужить вам протягом кілька років. Якщо ви вирішили поклеїти в передпокої бамбукові шпалери, то варто ретельно підготувати стіну. Прослідкуйте, щоб на її поверхні не було будь-яких вад або шорсткості. А для того, щоб шпалери щільно прилягали до стіни, їх можна розгладити будівельним шпателем або валиком.

Останній етап ремонту прихожої кімнати - це оздоблення стелі. Якщо у вас в квартирі високі стелі, то самим відмінним рішенням стане застосування підвісної стелі. Дуже популярним варіантом є також і навісна стеля, який, завдяки своїй дзеркальній поверхні, додасть в кімнаті трохи освітлення.

Підсумкової ноткою ремонту в передпокої стане її фарбування. Фахівці радять використовувати фарбу на водній основі. Але перш ніж приступити до фарбування, переконайтеся, що на підготовленій поверхні відсутні будь-які нерівності.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1524 | Додав: abel | Теги: керамограніт, фарбування, ремонт, Як зробити ремонт в передпокої, передпокої, ламінат, фотопанно, ремонт в передпокої, керамічну плитку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]