16:54
Як зробити відмінне освітлення в будинку?

Освітлення в будинку відіграє особливу роль нарівні із зручністю і дизайном. Без нормально освітлення, мало того, що приміщення просто-напросто не виглядає, ще можна й постраждати здоров'ям, якщо його не вистачає для читання або роботи.

Традиційним способом підвищення якості освітлення в кімнаті є використання кришталю. Цей матеріал здатний відбивати світло в різних напрямках, тому вартість освітлювальних приладів з такого матеріалу порівнянна з вартістю автомобіля.

Якщо раніше, кришталеві люстри виготовляли спеціально для підвищення світла в кімнаті, то зараз робиться акцент і на дизайнерську сторону. В даний час можна підібрати кришталеву люстру, яка буде відмінно гармоніювати з основними предметами інтер'єру.

Особливість кришталевих люстр полягає у використанні при їхньому виготовленні свинцю. Крім цього, кришталевим елементам необхідно спеціалізована ограновування, завдяки якому і досягається підвищення відбивна здатність цього матеріалу.

Цікавий той факт, що з моменту винаходу кришталю (1674 рік) технологія його виробництва не змінилася. Як і в 17 столітті в нього додається свинець. Однак у зв'язку з удосконаленням технологій виробництва, цей процес значно прискорився.

При виборі кришталевих освітлювальних приладів слід звернути увагу на масову частку свинцю в кришталі. Стандартний його вміст - 24%. Чим більше свинцю в кришталі, тим дорожче сам освітлювальний прилад і, тим вище його освітлювальні функції. Наприклад, масова частка свинцю в лампах від бренду Swarovski становить 30%, а в США вважається, що прилад є кришталевим, якщо він містить хоча б 1% свинцю. Необхідно бути обережними при купівлі американських освітлювальних приладів, так як світла від них, як і від звичайної скляної люстри, а вартість, як у світового бренду.

Однак не тільки свинець відіграє визначальну роль. У скляні освітлювальні прилади додають оксид барію, у зв'язку з цим, виходить барієвий кришталь, який не поступається свинцевому аналогу в яскравості.

Крім цього, ціна на кришталь залежить і від способу виробництва. Розрізняються ручний і машинний способи. Якість відповідно вище у ручної роботи. На виробі ручного виробництва повинен бути відповідний напис.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1360 | Додав: abel | Теги: кришталь, освітлення, кришталеві лампи, Освітлення в будинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]