16:42
Які найбільш популярні дерев’яні панелі та де їх застосовувати?

дерев’яні панелі Дерево – один із найдавніших і найвідоміших будівельних матеріалів. Він використовується як елемент для будівництва, а також корисний для внутрішньої обробки. Різні типи дощок із дерева можна зустріти в наших будинках майже скрізь. Все частіше їх використовують не як складові конструкції. У Львові плити ДСП мають значний попит. У компанії «Томек» їх можна вигідно замовити з доставкою в різні населені пункти України.

Які бувають типи дерев’яних панелей?

Через популярність аналогів деревини сьогодні доступно багато різних матеріалів. Наприклад, компанія Томек пропонує глянцеві та звичайні МДФ, ДВП, ДСП. На сайті доступні до замовлення ще й крайки та стільниці. Дізнайтеся більше про популярні види панелей:

  • ДСП

Вони виготовляються із деревної стружки, яка з’єднується під тиском та при підвищеній температурі за допомогою синтетичних клеїв. Матеріал може мати шліфовану поверхню, бути шпонованим, покритим ламінатом або деревним лаком. Товщина ДСП становить від 3 до 50 мм. Вони найчастіше використовуються в меблевій промисловості, хоча іноді їх також можна зустріти в будівельних конструкціях, наприклад, як елементи зовнішніх стін. Панелі все частіше використовуються для обробки або оздоблення інтер’єру.

  • ДВП

Це дошки з подрібнених хвойних деревних відходів і додаванням оліфи чи синтетичних смол. Залежно від ступеня стиснення, ДВП можуть бути:

  • м’які пористі;

  • напівтверді (МДФ);

  • жорсткі;

  • дуже жорсткі.

Перфоровані пористі плити – чудовий матеріал для використання в акустичній ізоляції. Вони також застосовуються для утеплення підлоги. Їх можна побачити в лекційних залах, аудиторіях і інших громадських будівлях. Поверхню ДВП легко вдосконалити ґрунтуванням фарбою, шліфуванням, лакуванням або шпонуванням, що створює широкий спектр використання.

Меблі, панелі підлоги та декоративні смуги виготовляються з напівтвердих ДВП. Вони створюють широкі дизайнерські можливості, оскільки їх можна шпонувати, ламінувати та фрезерувати. Подібне застосування мають і тверді ДВП. Однак вони мають додаткову перевагу: більш стійкі до несприятливих тепла та вологості. Тому їх рекомендують використовувати в ситуаціях, коли відносна вологість підвищена.

Чим особлива фанера?

Це композитний матеріал, який також має значний попит. Його виготовляють шляхом склеювання непарної кількості тонких шарів деревини. Тонкий лист дерева (товщина до 3 мм) – це шпон, з якого складається дошка. Залежно від її товщини виготовляється тонкошарова чи товстошарова фанера.

дерев’яні панелі

Для виробництва використовуються рідні породи деревини, такі як вільха, береза, сосна, бук і екзотичні дерева. Міцність і еластичність фанери залежить від кількості шарів деревини, використаних під час її виробництва. На параметри міцності впливають напрямок волокон у зовнішніх шарах і напрямок навантаження щодо поверхні дошки.

Через водостійкість фанера класифікується як:

  • сухостійка фанера (S) – призначена для закритих приміщень і тих, які опалюються сезонно;

  • напівводостійка фанера (W1) – призначена для неопалюваних

  • і сирих приміщень;

  • водонепроникна фанера (W2) – призначена для використання у воді, найбільш стійка до несприятливих погодних умов.

Залежно від товщини та вологості фанера застосовується як елемент конструкції, а також як для обробки будівельних столярних виробів. Для конструктивних елементів застосовуються дошки товщиною від 8 мм і вологістю менше ніж 10%. Тонша фанера, але товщиною не менше 5 мм, підходить, наприклад, для облицювання стін.

Сподіваємося, ці знання полегшать ваш вибір. А за потреби ви завжди можете звернутися до фахівців «Томек», які порадять вам найкращий матеріал відповідно до поставлених завдань. Бажаємо успіхів!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 550 | Додав: admin | Теги: дерев’яні, панелі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]