15:05
Якою повинна бути кухонна стільниця: поради

Стільниця дуже корисна на кухні. Вона також впливає на загальний вигляд кухні, тому важливий не тільки дизайн, але і матеріал, з якого виробляється стільниця.

Стільниця повинна мати такі якості: ударостійкість, вологостійкість, жаростійкість, здатність витримувати тривалий вплив конденсату і пари, здатність витримувати механічний вплив. Також вона не повинна вбирати запахи, жири і різні речовини. Стільниця також повинна легко вимиватися і бути стійка до впливу абразивних речовин. Крім того вона повинна відповідати і естетичним потребам замовника.

Штучний камінь виробляється з різних компонентів, наприклад, акрилового каменю, барвників, тригідрату алюмінію. Акриловий камінь має у своєму складі різні натуральні мінерали і акрилову смолу.

Даний матеріал є екологічно безпечним. Виріб може складатися з декількох частин, які з використанням спеціального клею і поліровки можуть з'єднуватися разом, і поверхні може бути зроблена як монолітна конструкція. З часом для підтримки краси поверхні її можна відшліфувати і відполірувати. Основним недоліком таких стільниць є висока ціна.

Стільниця з натурального каменю

Оскільки матеріал є натуральним, він має безліч переваг. Він не вбирає запахи і вологу, має хорошу стійкість до механічного впливу, за ним не потрібен складний догляд. При появі подряпин матеріал може бути відполірований. Однак стільниці з мармуру, або граніту є екологічно чистими і мають свою особливу енергетику. Основним недоліком цього матеріалу є висока ціна. Така стільниця не підійде до всіх видів інтер'єрах, особливо на кухні невеликих розмірів, так як вона буде зовні виглядати громіздко. За своїм складом і малюнку натуральний камінь неоднорідний, але в цьому його і унікальність.

Нержавіюча сталь

Такі вироби часто виробляють для ресторанів, де не важлива естетична сторона інтер'єру. Стільниця з нержавіючої сталі є простими у догляді.

Виробництво також не є складним. Для такої стільниці використовується лист нержавіючої сталі певної товщини і загинається, після чого зрізаються непотрібні частини. Щільність всіх згинів забезпечується використанням преса при виробництві.

Основними перевагами такої стільниці є стійкість до впливу води, конденсату, запаху і жиру. Також поверхня не боїться впливу нагрітих поверхонь.

Стільниця з ДСП

На поверхні такої стільниці знаходиться пластик або ламінований лист. Вона дуже поширена, що обумовлено порівняно невеликою ціною і легкістю установки. Стільниці розрізняються за кольором і дизайном, деякі вироби дуже стійкі до механічного впливу. Однак така поверхня боїться тривалого впливу води.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1347 | Додав: abel | Теги: вибір стільниці, стільниця з нержавіючої сталі, Стільниця, стільниця з ДСП, матеріал для стільниці, стільниця з натурального каменю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]