17:10
Керамічна плитка у ванній кімнаті - ідеї для дизайну

Якщо ви вибираєте плитку для стін і підлоги у ванну кімнату, тоді ми постараємося дати вам кілька слушних порад, як можна використовувати її у формуванні дизайну приміщення. Існує досить багато рішень, що допомагають за допомогою керамічної плитки візуально збільшити або зменшити простір ванної, завдяки яким вона буде виглядати більш привабливо.

Однак для початку хотілося б загострити вашу увагу на технічних якостях вибираної моделі - плитка для ванної повинна бути стійкою до вологи, добре переносити перепади температур, якщо ви вибираєте плитку для підлоги, то краще звернути увагу на матову плитку, так як вона буде менш слизькою в разі потрапляння води на її поверхню. Відмінний вибір для стін - скляна мозаїка, яка володіє всіма необхідними якостями: міцність, екологічна чистота, чудовий естетичний вигляд.

Плитка для ванних кімнат в темних тонах може зробити ваше приміщення візуально менше. І навпаки - в тісній ванній кімнаті допоможе створити простір білий кахель. Бежеві і пастельні тони також привнесуть в приміщення почуття свободи і життєрадісності.

Дуже важливе питання - освітлення у ванній кімнаті. Залежно від розташування і кількості джерел світла можна підібрати плитку таким чином, щоб її властивості допомагали кращому розсіюванню світла. У такому випадку особливо важливо вибирати глянсовий кахель.

Якщо ви вирішили в якості основної плитки використовувати білу, можна компонувати її з іншими кольорами для створення унікального стилю і складної колірної диференціації між різними частинами з кімнати. Мозаїка - також є гарною альтернативою для прикраси невеликої ванної кімнати. Поєднання різних кольорових кахлів, ефектно заломлюючих світло, допоможе створити у ванній кімнаті досконалий стиль і комфортну обстановку.

Особливо ефективний спосіб візуально збільшити простір ванної полягає у використанні дзеркальної плитки. Це найбільш оригінальний вид облицювання, і відповідно - дорожчий. Дзеркальна плитка складається з багатошарового скла, задня стінка якого покривається кольоровим лаком. Міцність дзеркальної плитки не набагато менша, ніж у керамічної. Її переваги, крім очевидних естетичних, полягають в тому, що зображення абсолютно не піддається зносу, незалежно від якості й агресивності засобів для чистки, подряпин та інших неприємностей.

Ще одна ідея, яку можна використовувати в прикрасі невеликої ванної кімнати - розташувати на стіні навколо душа і по іншій частині приміщення плитку різного формату і розміру. Така візуальне відмінність стін допоможе зіграти на контрасті і не дасть сфокусувати увагу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1432 | Додав: abel | Теги: Плитка для підлоги, плитка у ванну кімнату, плитка для стін, плитка у ванну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]