17:40
Китайський стиль в інтер'єрі

Сучасний дизайн інтер'єру має одну відмінну рису - він може базуватися на стилях різних культур та епох. Цьому сприяє відкритість і інтерес людей до екзотики. У процесі взаємного проникнення полярних культур серед представників західного світу з'явилося безліч шанувальників китайського стилю. Його краса заворожує європейців своєю лаконічною простотою, яка дивним чином поєднується з витонченою розкішшю. Відтворити китайський стиль в інтер'єрі може далеко не кожен. Для цього необхідно знати і добре розуміти його базові принципи.

Китайський стиль інтер'єру існує так само довго, як і сама культура цієї древньої держави. Протягом століть основою організації простору китайського житла служили закони енергії, а також тяжіння до природності і простоти. У будинках, облаштованих у традиційному напрямку, неодмінно виникає атмосфера спокою й умиротворення. Предмети декору в китайських будинках, як правило, виконують не тільки декоративну функцію. Вони відображають традиції цього народу і цінності господарів будинку.

Китайський інтер'єр не допускає перенасичення аксесуарів. Він припускає наявність в приміщенні найнеобхідніших предметів побуту, та кількох цінних в усіх відношеннях прикрас. Для будь-якого предмета, включаючи елементи декору, передбачається певне місце, яке вибирається відповідно до законів організації простору і гармонійного порядку.

Для китайського стилю характерне таке планувальне рішення житла, при якому віддається перевагу великим багатофункціональним приміщенням. Там, де європеєць звів би стіну, або встановив внутрішню перегородку, китаєць просто ставить ширму або переносну перегородку. Взагалі ширми, виконані з натуральних матеріалів і прикрашені рослинним орнаментом - це своєрідна візитна картка китайського стилю. Якщо людина не готова мати в своєму будинку всі меблі на низьких ніжках і відмовитися від великої кількості предметів побуту в приміщенні, то за допомогою грамотно застосованих ширм вона може створити дизайн з китайським колоритом.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1720 | Додав: abel | Теги: в китайському стилі, інтер'єр в китайському стилі, інтер'єр, Китайський стиль інтер'єру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]