12:44
Клейова фарба: характеристики та принципи використання

клейова фарба Різновидів лакофарбових матеріалів, за допомогою яких можна виконати обробку стін або стелі, неймовірно багато. Більшості споживачів відомі акрилові, олійні, водоемульсійні та інші популярні фарби. Але існує ще й такий матеріал, як клейова фарба. У її особливостях варто розібратися докладно, оскільки це оздоблювальне покриття заслуговує на увагу.

Що таке клейова фарба

Для виготовлення клейової фарби використовують цілий набір компонентів. Найчастіше склад матеріалу передбачає наявність таких елементів, як:

  • крейда;
  • клейова основа;
  • колір.

Щоб підготувати фарбу до роботи, необхідно в ємність з гарячою водою додати крейду, витримати її дві години, а потім поєднати з кольором та клейовою основою. Ретельно перемішавши масу, можна отримати саму клейову фарбу. Причому відтінок вибирається самостійно за рахунок додавання потрібної кількості кольору.

Як працювати з клейовою фарбою

Серйозна специфіка при використанні клейової фарби не спостерігається. Її застосовують для оздоблення як стін, так і стелі. Як інструменти можна використовувати пензлі, але краще підійде пульверизатор. Основним вимогою у такому разі виступає швидке виконання задуманих робіт. Справа в тому, що клейова фарба висихає за короткий проміжок часу. З загуслим матеріалом вкрай складно працювати, тому його постійно потрібно перемішувати.

клейова фарба

Наносити клейову фарбу більше, ніж один шар, не можна. Інакше дуже швидко вона почне відшаровуватись. Матеріал при покритті стін повинен наноситися знизу нагору, а не навпаки, як у випадку інших лакофарбових матеріалів.

Переваги клейових фарб

Основним плюсом фарби клейового типу вважається її величезна довговічність. Якщо нанесення виконане правильно, клейова фарба збережеться на поверхні протягом 10-15 років. Оздоблення при уважному підході до процедури виходить дуже ефектним і абсолютно гладким. За рахунок унікального складу клейова фарба збільшує ізоляційні можливості робочої поверхні. У той же час вона абсолютно екологічна і може застосовуватися в житлових приміщеннях.

Недоліки клейової фарби

Серед найсерйозніших мінусів цього оздоблювального матеріалу необхідно назвати складність роботи з ним, відносну дорожнечу та низьку вологостійкість. Якщо заплющити очі на такі недоліки або спробувати їх мінімізувати в процесі роботи, можна насолоджуватися чудовим результатом.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 325 | Додав: admin | Теги: використання, клейова, фарба, характеристика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]