17:08
Монтаж систем контролю доступу: що потрібно врахувати

Системи, що забезпечують контроль і управління доступом, ефективно справляються із завданням з охорони об'єктів і приміщень, виконують низку важливих функцій. Їхня якісна робота залежить від правильної установки з урахуванням специфіки об'єкта.

Найбільш ефективним способом запобігання проникнення на територію або в приміщення небажаних осіб є система контролю і управління доступом, чи інакше СКУД, СКД. Вона забезпечує збереження інформації, матеріальних цінностей, а також забезпечує безпеку відвідувачів і співробітників.

Система постійно тримає двері закритими і при цьому не перешкоджає роботі персоналу. Крім того, у функції її входить відстеження переміщення співробітників територією, облік часу, відпрацьованого кожним з них, виявлення можливих порушень трудової дисципліни. Встановлене на СКУД програмне забезпечення дозволяє отримати звіти про співробітників, які запізнилися на роботу чи пішли раніше з робочого місця.

Основними компонентами СКУД є:

  • Контролер. Це основний елемент, який здійснює управління електронними замками.
  • Зчитувач. Він монтується на пропускному пункті і виконує функцію зчитування відомостей з електронних ключів.
  • Електронний ключ.

В даний час монтаж систем контролю доступу - невід'ємна частина робіт з організації системи безпеки підприємств, ефективності їхньої роботи. Установка її не просто підвищує ефективність системи безпеки, але також знижує витрати на її забезпечення, оскільки споживає мінімум енергії і не вимагає великого числа обслуговуючого персоналу.

Встановити подібну СКД можна в приміщеннях будь-якого типу - офіси, прохідні і входи в робочі цехи, будь-які типи охоронюваних приміщень. Всі вони обладнуються виконавчими пристроями: замками, шлагбаумами, турнікетами, а також зчитувачами ідентифікаторів різного роду.

До переваг, якими володіють системи, що забезпечують контроль і управління доступом, відноситься також їхня компактність і стійкість до атмосферних впливів, несприйнятливість до температурних перепадів.

Щоб виконати монтаж в кожному конкретному випадку використовується індивідуальний підхід. Для кожного типу об'єкта попередньо складається перелік пристроїв, який враховує архітектурні особливості будівлі. Це забезпечує безперебійну, надійну роботу всіх компонентів системи згодом.

Таким чином, своя схема розраховується для кожного типу будівлі, території, що охороняється. Тільки після цього проводиться безпосередня установка контролюючих пристроїв в повному обсязі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1448 | Додав: abel | Теги: системи контролю, Монтаж систем контролю | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]