09:38
Монтаж теплої підлоги

Технологія монтажу теплої підлоги багато в чому залежить від типу обігрівача. Однак, є і загальні моменти для монтажу нагрівальної плівки, кабелю або матів.

Перед укладанням в будь-якому випадку необхідно провести підготовчі роботи - розчистити підлогу від будівельного пилу та сміття і встановити підкладку (для нагрівальної плівки) або проґрунтувати підлогу (для нагрівальних матів). Перед укладанням нагрівального кабелю також виконують схему укладання, що враховує крок обмотки, розташування інженерного обладнання та сантехніки.

Нагрівальний кабель і мати небажано укладати біля сантехнічних та інженерних комунікацій і в місцях, де планується установка меблів з днищем, яке буде контактувати з підлогою. Нагрівальну плівку можна використовувати по всій площі приміщення без обмежень, тому схема в цьому випадку не потрібна.

Потім, незалежно від типу обігрівального пристрою, необхідно виконати розмітку установки терморегулювальних пристроїв, забезпечити підведення електрики, з дотриманням норм допустимого навантаження та заземлення.

Після проведення підготовчих робіт безпосередньо встановлюється тепла підлога. Плівка, мати або кабель укладаються на підготовлену поверхню і скріплюються монтажною стрічкою або скотчем. Виконується підключення та ізоляція всіх електричних елементів.

У випадку з нагрівальною плівкою, після установки нагрівального елементу укладається захисна підкладка і монтується декоративне покриття. Після чого підлога готова до експлуатації. Монтаж нагрівального кабелю і матів вимагає більш ретельної обробки. Поверх цих нагрівальних елементів виконується стяжка. В окремих випадках порожнечі між кабелем можуть заповнюватися плитковим клеєм. При цьому, вирівнювання стяжки або клею виконується вздовж лінії кабелю, щоб не пошкодити нагрівальний елемент.

Стяжка облаштовується так, щоб поверхня матів або кабелю була повністю закрита. Після заливки і розрівнювання стягуванню необхідно дати висохнути. Як правило, стяжка висихає від декількох днів - до місяця, залежно від складу і консистенції. Коли стяжка повністю висохне і всядеться, поверх утепленої підлоги укладають декоративне покриття.

З точки зору технологічності монтажу, найбільш зручним обігрівальним матеріалом виступає нагрівальна плівка. Найскладніше технологія монтажу нагрівального кабелю.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1781 | Додав: abel | Теги: теплої підлоги, установка теплої підлоги, тепла підлога, Монтаж теплої підлоги, монтаж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]