10:17
Монтаж відкритої електропроводки: що варто знати

Відкритої електропроводкою називають проводку, яка проходить на поверхні покриття (стіни, підлоги, стелі). Відкрита проводка зустрічається досить часто в підсобних та інших, такого роду приміщеннях. Головною перевагою даного способу монтажу електропроводки, є простота і доступність в ремонті. Тому провести монтаж відкритої проводки своїми руками, зможе практично кожен.

Раніше, відкрита електропроводка вмонтовувалася на стіни за допомогою спеціальних фарфорових ізоляторів. Мінусом такої схеми була низька надійність. Такого роду проводку можна було легко зачепити, або обірвати. Звичайно ж, у спеціальних приміщеннях (туалетні кімнати, лазні і так далі), така проводка зовсім не годиться.

В даний час, для того, щоб хоч якось убезпечити електропроводку, її укладають в кабельні канали, гофри і так далі. Такий спосіб монтажу електропроводки, дозволяє їй хоч якось бути захищеною від зовнішнього впливу, тим самим використання електрики стає більш безпечним.

Монтаж електропроводки в кабельних каналах, більш естетичний, ніж в гофрі. Кабельні канали зазвичай встановлюють для укладання електропроводки в приміщеннях з закінченим оздоблювальним ремонтом. Такий спосіб монтаж електропроводки своїми руками, більш трудомісткий, ніж монтаж в гофрі. Кабельний канал під проводку, в залежності від поверхні на яку його укладають, може приклеюватися на клей, двосторонній скотч, або фіксуватися саморізами (дюбелями і тому подібної).

Монтаж в гофрі, зазвичай використовується для приміщень нежитлового типу, тому не потребує великих навичок і багато часу. Електропроводка поміщається в гофру і фіксується на поверхні кліпсами.

Також останнім часом поширений монтаж електропроводки в спеціальні плінтуси. Такого роду пристосування не тільки приховують дроти, але й надають приміщенню природний вигляд. Монтаж електропроводки в плінтуси, дуже простий і невигадливий. Планується кріпиться до стіни на кліпси, або таким же чином, як і плінтуса звичайного типу, після чого в нього укладається електропроводка.

При монтажі відкритої електропроводки своїми руками, обов'язково дотримуйтесь заходів безпеки при роботі з електрикою. Також необхідно пам'ятати, що монтаж електропроводки відкритим типом на кухнях і у вологих приміщеннях суворо забороняється. У таких приміщеннях, вам не обійтися без прихованої електропроводки. Також категорично забороняється транзитна укладання відкритих кабелів в підсобних приміщеннях, призначених для складів, комор і т.д.

Якщо кабель або проводка вмонтовується в коробках, то висота таких коробок не повинна перевищувати 15 см.

У цій статті ми спробували розповісти про те, що таке відкрита електропроводка і які особливості можуть вас підстерігати, при її укладанні своїми руками.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1410 | Додав: abel | Теги: відкрита електропроводка, електропроводка, Монтаж електропроводки, монтаж відкритої електропроводки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]