17:57
На річці Москві з'явиться 40 плавучих паркінгів з трьома ярусами

Столична влада повернулася до ідеї створення плавучих парковок. У схему розміщення водних об'єктів у місті, підготовлену НІіПІ генплану Москви, увійшли ділянки приблизно під 40 триярусних паркінгів на Москві-річці.

Як пишуть "Известия", з посиланням на заступника директора інституту Олега Баєвського, кожен плавучий паркінг буде розрахований приблизно на 100 машино-місць. Деякі ділянки під паркування знаходяться поблизу станцій метро і вокзалів, що фактично робить їх перехоплюючими. Так, згідно зі схемою розміщення, плавучі стоянки можуть з'явитися біля станцій "Київська", "Парк Культури" і "Таганська". Як стверджують в НІіПІ, проектом уже зацікавилися російські інвестори.

Варто відзначити, що не всі плавучі парковки будуть загальнодоступні. Близько половини з них будуть призначені для відвідувачів дебаркадерів - плавучих ресторанів і готелів. "Ми розраховували, що водні об'єкти будуть об'єднуватися в трійки", - пояснив Олег Баєвський.

Раніше повідомлялося, що до 2018-го в Москві планується звести близько 200 дебаркадерів з готелями і ресторанами.

Нагадаємо, ідея вирішити проблему з недостачею стоянок в Москві за допомогою плавучих конструкцій народилася у столичної влади ще за часів Юрія Лужкова. Однак тоді всі проекти залишилися на рівні обговорень. У 2011 році, вже при Сергію Собяніну, мерія оголосила про те, що першу плавучу парковку на 120 машино-місць побудують за рахунок міста в районі Вороб'ївської набережної. Влада була готова віддати за її створення більше 100 мільйонів рублів. Навіть оголосили конкурс, але ідею так і не реалізували. Проти виступив Департамент природокористування, заявивши, що узбережжя Москви-ріки в цьому місці є частиною природоохоронної території.

Як розповіли в Москомбудінвесті, на сьогоднішній день існує типовий проект будівництва парковки на дебаркадері орієнтовною ємністю 150 машино-місць.

"У Москві багато ділянок, де розміщення парковок можливо тільки на водних об'єктах. Наприклад, біля готелю і бізнес-центру" Балчуг "на Раушській набережній, куди щодня приїжджає величезна кількість людей", - розповіла прес-секретар відомства Тетяна Косарєва.

За її словами, плавучі парковки заплановані як стаціонарні, однак при необхідності теоретично можуть бути пересунуті в інше місце. Це може бути зроблено, наприклад, на період проведення масових заходів, таких як чемпіонат світу з футболу - 2018.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1673 | Додав: adminA | Теги: плавучих паркінгів, річці Москві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]