20:26
Оформлення інтер'єру в залежності від темпераменту

Починаючи облаштування житлового простору, перше, до чого приступають - це його планування. Інтер'єр буває двох типів: закритого типу та відкритого. У закритому інтер'єрі житло розділене на окремі кімнати. Цей варіант підходить тим, хто любить усамітнення. Будинок відкритого типу має гнучке планування, в ньому немає ізольованих кімнат - простір функціонально зоновано. Таке планування подобається активним комунікабельним людям. Є також варіант проміжного типу - коли простір напіввідкрито. Замість стін використовуються ширми, легкі перегородки або виконані зі скла панелі.

Важливим є грамотний вибір кольорової гами, в якій буде витримано меблі та декор. Тут варто враховувати приналежність господарів до психотипу, тобто, ким господар є - натурою з ознаками сангвініка, холерика, а може він меланхолік або флегматик.

Сангвініків і вразливих холериків привертає бурхливе життя, киплячі пристрасті, перебування в центрі подій. Планування їхнього житлового простору повинно бути гнучким і не закритим, кольорове оформлення - теплим і світлим, вітається використання помаранчевої палітри кольорів і жовтого. Предмети модульних меблів повинні бути компактними, елегантно виконаними.

Імпульсивність і вразливість холериків робить їх вимогливими до простору - його має бути багато, тому віддається перевага мінімалізму, хай-теку, стилям, для яких в пріоритеті максимальна функціональність, мінімум елементів і декору. Для врівноваження збудливої психіки натури холерика можна використовувати здатність інтер'єру стимулювати певний настрій і оформити житло в домінуючому синьому кольорі і різноманітних його відтінках. Стиль же може бути як класичним, так і авангардним.

Сангвініки відчувають себе комфортно в домашньому інтер'єрі, оформленому в сонячних відтінках. Меблів повинно бути небагато, щоб інтер'єр був просторим, а не перевантаженим. Добре, якщо меблі містить скляні і дзеркальні елементи, які візуально розширюють простір.

Будинок флегматика і меланхоліка повинен бути фортецею, що служить надійним захистом від навколишнього світу. Меланхолійні і флегматичні натури тяжіють до закритого типу інтер'єрного планування. Консерватизм флегматиків змушує їх приймати тільки загальновизнані стандарти. Для спокійних і повільних флегматиків будинок є затишним гніздечком. Оформлення інтер'єру, як правило, класичне, забарвлення світлі, меблі теж світлі, і неодмінно м'яка і комфортна, підлога застелена килимами.

Для підвищено емоційно чутливих меланхоліків важливий тільки внутрішній світ. Такі натури воліють бути у своєму тихому куточку. Колірна гамма їхнього будинку повинна бути пастельною і темною, вітається використання жовтих і коричневих відтінків. Бажано, щоб меблі мали округлі форми, цікаву фактуру або візерунок. Стимулювати меланхолійну натуру допоможуть нахили кольорової палітри до більш теплої і живої.

Натур якогось певного психотипу в чистому вигляді немає, в основному зустрічаються змішані типи. Щоб отримати стимулюючий ефект інтер'єру, його оформляють в індивідуальному порядку, з урахуванням якихось особливостей характеру, що вимагають активізації або ослаблення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1483 | Додав: abel | Теги: інтер'єр і темперамент, Оформлення інтер'єру в залежності в, інтер'єр в залежності від темпераме | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]