13:20
Оформляємо вітальню

Вітальня - приміщення, яке демонструє смак і пріоритети господарів будинку. Оформляють її по-різному. Питання про те, "на чому зручно посидіти" для комфортного спілкування в цій кімнаті - головне. Кожен вирішує його самостійно, враховуючи свої уявлення про зручності - заодно і про те, навколо чого або перед чим "посидіти". Об'єктом споглядання або концентрації уваги сім'ї і гостей в більшості випадків стає телеекран - значить, телевізор в цій зоні повинен бути обов'язково. Добре якщо він плазмовий, найкраще для нього місце - на стіні перед диваном, м'яким куточком або тим, що подібні меблі здатне замінити.

У суперсучасних віталень замість дивана і звичайних крісел можна побачити групу безформних м'яких каркасних конструкцій. Але не поспішайте заявити "це бридко" або що-небудь в такому дусі! "Це" може виглядати досить оригінально, цілком естетично і створювати максимум зручностей для людей, що потрапили в таку обстановку, любителів мило поспілкуватися за чашкою кави або навколо вази з фруктами (цукерками). Крісло-мішок - яскраве, м'яке, ергономічне - здатне стати "родзинкою" сучасної вітальні. Особливо якщо воно не одне, а їх декілька. Тим більше коли розташовані ці "острівці комфорту" навколо оригінальної форми журнального столика - в стилі хай-тек, наприклад.

Традиційна банкетка для вітальні також може придбати подібну форму, але зовсім не обов'язково нагадує щось аморфне, невизначене. Банкетка-куля або крісло-футбольний м'яч - елементи із серії "приємно розслаблюючих" предметів меблів. Так що фантазуйте собі на здоров'я. Якщо подібний напрямок дизайнерської думки дасть можливість вам і гостям будинку без особливих до того зусиль відчути атмосферу легкості, невимушеності, що панують в цій частині простору для життя і вільного обміну, результат того вартий. У зоні відпочинку кожному має бути добре і затишно, бо саме вона - серце вашого житла.

А питання про те, якої форми і призначення повинен бути диван: стаціонарним чи таким, що трансформується, кутовим або взагалі пересувним (на коліщатках), повністю розбірним, який розкладається на низку більш дрібних предметів - може виявитися просто неактуальним. Якщо ідея знайдена, її можна довести до досконалості, обійшовшись без дивана зовсім. Безкаркасні меблі в стилі бін-бег відкривають масу можливостей для творчої думки - в плані заміни дивана симпатичною тушею бегемота або мега-кота в центрі, в кутку кімнати. Сім'я, членам якої не чуже почуття здорового гумору, із задоволенням на спині домашнього чудо-звіра розташується. Лише б це було зручно і весело.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1787 | Додав: abel | Теги: оформляємо вітальню, Вітальня, облаштування вітальні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]