20:02
Основні помилки при закладці фундаменту

Будівництво будь-якої будівлі завжди починається з фундаменту. Фундамент - це та основа, яка забезпечує міцність і надійність всієї конструкції на довгі десятиліття. Адже будівлі споруджуються не на один рік. Проте під час будівельних робіт іноді допускаються типові помилки при закладці фундаменту, які в майбутньому можуть призвести до незворотних наслідків. Тільки, проведена вчасно, експертиза фундаменту допоможе своєчасно виявити помилки та неточності будівельних робіт і усунути їх.

З якими неякісними роботами доводиться стикатися експертам?

Одна з помилок, яка найчастіше зустрічається - недостатній рівень знань будівельників для проведення вишукувальних робіт. Брак знань призводить до того, що проект фундаменту і надалі його креслення, в яких відображені: тип фундаменту, конструкція, глибина закладки фундаменту, захист від дії корозії, влаштування дренажу і гідроізоляції, спочатку побудовані помилково, що в майбутньому обов'язково відобразитися на якості будівельних робіт.

Згідно нормативно-законодавчих актів проектна документація і креслення не можуть бути складені і побудовані фахівцем, який не має інженерно-геологічногої освіти.

У сучасному світі, де не завжди якість відіграє вирішальну роль і програє перед швидкістю, багато будівель будуються без проведення вишукувальних робіт, що неприпустимо. Безперечно, всі розрахунки і риси в таких проектних роботах не можуть бути точними і, відповідно, надійними.

Причина, через яку компанії-забудовники нехтують проведенням вишукувальних робіт, - це їхня висока вартість. Однак вихід з такої ситуації теж є. Досить перед початком проектних робіт пройти будівлі, які знаходяться в безпосередній близькості від майбутньої споруди, і дізнатися чи є в цих будівлях підвальні приміщення, льохи, який тип фундаментів мають ці будинки і чи мають вони системи дренажу. Звичайно, ґрунтуватися виключно на таких опитуваннях не можна, тому, що вони можуть не відображати дійсної ситуації.

Ще одна неточність при будівництві фундаментів, яка зустрічається дуже часто, - це їхня неправильна глибина, точніше, глибина недостатня. Як правило, глибина будь-якого фундаменту повинна перевищувати глибину сезонного промерзання ґрунту. Це пояснюється тим, що в зимовий період року, коли земля промерзає, ґрунт накопичує вологу, збільшується в об'ємі і може створювати зайвий тиск на фундамент, що призводить до утворення щілин.

Також дуже важлива при закладці фундаменту його гідроізоляція. Підставою для виконання гідроізоляції є проект фундаменту. При цьому необхідно враховувати активність ґрунтових вод і хімічний склад ґрунту.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1340 | Додав: abel | Теги: Основні помилки при закладці фундам, помилки при закладці фундаменту, закладка фундаменту, фундамент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]