11:54
Особливості елітних дубових дверей

Дерев'яні двері останнім часом стають дуже популярними. І дійсно, пластикові міжкімнатні конструкції вже не в моді з причини того, що вони є не зовсім естетичними.

Особливу цінність у всі часи являв собою масив дуба, який є саме тим матеріалом, який практично не гнив і був вельми міцний. Досі археологи знаходять залишки древніх хат, яким уже кілька століть. І деякі з колод практично не зруйновані.

Виробництво дубових дверей - це процес непростий. Пов'язано це в першу чергу з тим, що обробляти таку тверду деревину досить важко. Фахівці використовують спеціальне обладнання (пили, сокири, шліфувальні машини і так далі). Елітні двері з дуба можуть простояти у вас не один рік, не одне десятиліття, а при належному догляді і не одне століття! З даної породи дерева часто виробляються не тільки двері, але і сходи, і меблі, та інші найрізноманітніші предмети домашнього інтер'єру.



Щоб надати дверям найбільш привабливий вигляд, матеріал просочують спеціальними речовинами "масляної" консистенції. На поверхню також наноситься декілька шарів "морилки", яка не тільки надає деревині привабливий темний колір, але і захищає її від різних шкідливих комах. На останньому етапі двері покривається меблевим лаком.

Міжкімнатні двері можуть бути виконані як в масивному варіанті, так і з елементами скління. Так як дуб - це дерево особливе, вироби з нього прості у догляді. Щоб вони служили вам багато-багато років, їх необхідно протирати захисним миючим розчином. Варто зазначити, що звичайні миючі та чистячі засоби у жодному разі не можна використовувати при митті дверей. "Хімія" неодмінно вступає з деревиною в реакцію, тим самим порушуючи її структуру.

Купівля елітних дверей - це заняття дуже відповідальне хоча б тому, що їх вартість не може бути малою. Сьогодні цінується не тільки сама деревина, але і праця майстрів-умільців, які виконують її обробку. Вироби з такого матеріалу органічно вписуються в практично будь-який інтер'єр. Ну, а якщо ви є власником великого двоповерхового заміського будинку, то елегантні гвинтові сходи з дуба - це самий шик.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1417 | Додав: abel | Теги: двері, вхідні двері, дубові двері, Дерев'яні двері | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]