19:59
Оздоблення внутрішніх і зовнішніх стін на балконі

Після того як робота зі скління балкона завершена, настає черга задуматися про те, як перетворити балкон за допомогою обробки внутрішніх і зовнішніх стін. Сьогоднішній ринок будматеріалів пропонує широкий вибір всіляких продуктів і технологій призначених для даного виду робіт. Щоб не заплутатися в цьому розмаїтті матеріалів, варто заручитися основними поняттями про те, що ж таке обробка лоджії або балкона.

Робота із зовнішньою стороною балкона

Зовнішня обробка балкона виконує не лише естетичну роль, але й практичну, а точніше допомагає придбати додаткове утеплення для Вашого балкона. Цей вид роботи виконується за допомогою таких матеріалів як:

  • оцинкована жесть;
  • сайдинг;
  • дерев'яна вагонка.

У будь-якому випадку покриття повинне бути дуже міцним і не піддаватися деформації під впливом зовнішнього середовища, а також не руйнуватися під впливом вологи, сонячних променів і механічних впливів різного характеру.

Часто зовнішня обробка балкона здійснюється з використанні сайдингу. Ще кілька років тому, під сайдингом малося на увазі будь-яку дошку придатну для обшивки стін, зараз же за цим словом криється матеріал придатний для обшивки стін за допомогою навісного методу.

Внутрішня обшивка лоджії

Для того щоб провести внутрішню обробку лоджії або балкона, зазвичай використовують МДФ-плити, вони складаються з деревної крихти упереміш з клеєм лігніном (це натуральний продукт), весь цей склад пресується і виходить у підсумку плита МДФ. Зовні вона покрита спеціальною плівкою з ПВХ, яка зазвичай копіює фактуру справжнього дерева. Балкон, обшитий таким чином, має високий рівень звукоізоляції і неперевершене утеплення. Єдиний мінус такої обшивки - це поганий рівень опірності перед впливом вологості і вогкості.

Ще один матеріал, що використовується для обшивки, - це дерев'яна вагонка. Цей матеріал невибагливий і до того ж, що не менш важливо - екологічно чистий. Представляє він собою тонку дошку, приблизно 10-15 сантиметрів завширшки, що складається з пластика і частково з дерева. Перед обробкою, по всьому периметру балкона кріпиться решітка, на яку і буде встановлюватися вагонка. Балкон, обшитий таким чином виглядає естетично, а головне - вагонка закріплена на ньому непомітно і сидить міцно.

Пластикова вагонка. Принцип роботи з нею не відрізняється від принципу роботи з дерев'яною вагонкою. З плюсів цього матеріалу можна виділити легкий догляд за ним, і він не потребує додаткової обробки. Крім того, багатий вибір кольорів цього продукту допоможе втілити в життя будь-які ідеї щодо вашого балкона. А оскільки пластикова вагонка не відрізняється високою ціною, то і робота по обробці лоджії не понесе високих витрат.

Самим екзотичним типом обробки стін лоджії є камінь. Останнім часом цей метод набирає популярність. Для обшивки використовується штучно створений камінь, який прослужить довгий час завдяки своїй не перевершеній міцності. А дизайн такої обробки вражає своєю вишуканістю та оригінальністю.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1762 | Додав: abel | Теги: вагонка, пластикова вагонка, дерев'яна вагонка, МДФ-плити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]