17:26
Паркетна дошка і пробка для обробки підлоги

Обробка підлоги декоративним покриттям є завершальним етапом ремонтних і будівельних робіт. Для обробки застосовується маса декоративних матеріалів. У цій статті ми розглянемо парочку з них.

Паркетна дошка - багатошарове покриття, лицьова сторона якого виконана з натуральної деревини. Є міцною і якісною альтернативою класичному паркету. Дизайнерами постійно розробляються нові колекції квітів, фактур і відтінків. Це дозволяє кожному знайти саме те, що йому до душі. Паркетна дошка коштує дешевше паркету, але не дешевше ламінату, за принципом якого її виробляють.

Спосіб кріплення дозволяє створювати монолітне і міцне покриття, причому досить швидко і самостійно. На відміну від паркету, паркетна дошка не підлягає реставрації. Боїться вологи. Паркетну дошку цінують за її теплоту, красу і надійність.

Обробка підлоги з пробки - тепла, красива підлога. Ідеальний варіант для укладання в дитячих кімнатах і спальнях. М'яка і пружна, здатна повертати собі первісний вигляд при натисканні. Приємна на дотик. Виконується з натуральної кори коркового дерева. Є гіпоалергенним матеріалом. Колір даного покриття не назвеш барвистим. Вибір відтінків не великий. Але при вірно продуманому інтер'єрі коркове покриття буде виглядати дуже красиво і цікаво. Ціна на покриття досить висока. Однак воно того варте. Може продаватися у формі плиток і рулонів. Стійке до вологи і практично не горить.

Вологе і сухе прибирання проводять без допомоги спеціальних засобів для чищення. Прибрати підлогу пилососом або промити вологою ганчіркою - все що необхідно здійснювати при догляді підлогами з пробки.

Пробкова підлога є досить новим матеріалом, який з'явився не так давно на будівельному ринку нашої країни. Однак для цінителів комфорту і натуральності він підходить просто ідеально. Пробкові підлоги дуже м'які і теплі, що робить їх ідеальними для підлог у дитячих кімнатах. Пробкові підлоги дуже довговічні і натуральні. Завдяки ним інтер'єр приміщення не можна буде назвати мізерним.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1613 | Додав: abel | Теги: паркет, ламінат, підлога з пробки, обробка підлоги з пробки, пробкова підлога, паркетна дошка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]