14:26
Підбираємо замок до дверей чи навпаки?

При виборі вхідних дверей важливо врахувати не тільки їхню конструкцію і комплектацію, а й продумати, який замок ви хочете на них встановити. Адже багато в чому від його механізму залежатиме, наскільки неприступним для непроханих гостей стане ваше житло.

Більшість фахівців рекомендують купувати сталеві вхідні двері з вбудованим замком іноземного виробництва. Зазначається, що саме вони відрізняються:

  • підвищеною надійністю;
  • довговічністю;
  • простою і разом з тим надійною клямкою, яку неможливо відкрити відмичкою;
  • комбінацією ключів, яка досягає варіантів від 500 тисяч до 4 млрд.

Крім того, важливо використовувати не один, а кілька замків з різними механізмами. Встановлювати на двері відразу два замикаючих пристрої зі складним механізмом дії досить накладно. Нічого страшного не буде в тому, якщо другий замок ви купите більш простим в дії. Головне забезпечити двері пристроями різних типів, так як при несанкціонованому відкритті це значно ускладнить роботу зломщика. Але, якщо на ваших дверях вже встановлені замки з однаковим механізмом дії, то принаймні їхні виробники повинні бути різними, в іншому випадку практичного спрямування від наявності другого замикаючого механізму не буде.

Класичним прикладом є поєднання сувальдного замку з циліндровим. При цьому вони неодмінно повинні мати захист: бронекладку або бронезахист відповідно. Наприклад, в циліндричному замку найбільш вразливим місцем є циліндр, який легко пошкодити (перепиляти, обламати і тому подібне). Але в разі наявності бронезахисту така можливість буде зведена до мінімуму.

Також в даний час застосовуються замки системи "краб". Вони замикають двері з 3 або 4 сторін одночасно, а механізм відмикання-запирання приводиться в дію різними способами. В даному випадку може застосовується як один ключ, так і їхня комбінація. При використанні декількох замикаючих механізмів першим ключем будуть висуватися все регелі дверного засува, а основним вже блокуватися. Якщо ключ використовується один, то основне навантаження лягатиме на кодовий механізм замку, що робить його більш уразливим до поломок.

Останнім часом з'явилося більше технічно складних замків, наприклад: електронні, кодові і тому подібне. Представляють вони собою ті ж механічні замки в профіль, ключі від яких можна також підробити або підібрати.

Більш серйозними захисними властивостями володіють, так звані, смартлоки - біометричні замки. В основі їхньої роботи лежить використання відбитків пальців певної групи людей або використання PIN-коду. Багато з них закриваються зсередини на засув.

Таким чином, важливо не тільки вибрати правильні вхідні двері, але і підібрати до них відповідні замки. Якщо ви витратите значні кошти на дуже дорогі двері і вирішите заощадити на замикаючих її пристроях, то цілком можливо, що саме вони будуть зламані зловмисниками. Для надійного захисту вашого житла від несанкціонованого проникнення вимагається комбінація цих елементів. І при виборі замків потрібно віддавати собі звіт, що якісні та надійні механізми не можуть коштувати дешево.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1357 | Додав: abel | Теги: вхідні двері, замок, замок на вхідні двері | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]