16:25
Пластикові вікна: технологія монтажу

пластикове вікно Відразу варто зауважити, що усунення пошкоджень віконних систем із ПВХ досить дорога процедура. Тому потрібна добра акуратність та дотримання технології робіт з їхнього встановлення. Нульовим етапом та початком стане зняття та видалення старих віконних блоків з деревини. Очевидно, що буз "шуму та пилу" їх не демонтувати, так що бруду буде багато. Добре, якщо заміна вікон приурочена до чергового ремонту та приміщення заздалегідь звільнено від меблів тощо.

В іншому випадку слід запастися поліетиленом або клейонкою і закрити габаритні предмети, решту краще все-таки винести, бо потім буде складно позбутися цементного пилу. З інструменту потрібно озброїтися:

  • перфоратором з набором насадок;
  • кутовою шліф-машиною ("болгарка") та змінними дисками для металу та бетону;
  • молотком;
  • зубилом;
  • ломиком;
  • викрутками великого та середнього розміру;
  • будівельним рівнем.

Отже, знімаються стулки, якщо зняти не виходить, перед розбиранням з "молотком і зубилом" виймаються шибки, щоб уникнути пошкодження. Видаляється шар штукатурки, витягується або зрізається старе кріплення та виймається віконний блок. Ще простіше такі роботи виконуються, якщо розрізати раму та коробку на частини. Звільнений отвір готується, очищується та вирівнюється. Шви цегляної кладки у місці встановлення віконної рами, а також простір між внутрішньою поверхнею стіни заповнюються монтажною піною.

пластикове вікно

Віконна рама, з додатково укріпленими анкерними пластинами, встановлюється в отворі на попередньо розміщені пластикові або дерев'яні опори, попередньо вирівнявши рівнем по вертикалі і досягши однакової товщини лівого та правого просвітів, які також заповнюються піною. Пластини фіксуються шурупами на анкера. Додаткове кріплення віконної рами виконується до стіни спеціальними нагелями, діаметром не менше 5 мм, на розчин через отвори в рамі та армопрофілі. Рекомендована глибина отвору кріплення від 40 до 60 мм. Важливо, щоб загорнуте кріплення не деформувало пластик рами, забезпечуючи щільний притиск.

Виконуючи монтаж пластикових вікон важливо якісно сформувати шов монтажної піни. Не рекомендується її попадання на лицьову частину поверхні вікна, залишати порожнечі та бульбашки, допускати передозування необхідної кількості. Нормально укладений шов після повної полімеризації не повинен виступати за раму більше 25 мм.

При встановленні відливів їх торцеві сторони повинні заглиблюватися до 40 мм у зовнішні сторони отвору. На цій стадії формується нижній шов піни, на відлив зсередини ставиться пориста плівка (гасить вібрації, компенсуючи удари крапель), що покращує зчеплення з піною нижнього шва. На встановлену раму навішуються стулки та ставляться склопакети. Виконуються регулювання та припасування.

При підготовці до встановлення пластикового підвіконня, враховується лінійне розширення – запас праворуч та ліворуч не менше 10 мм. Пізніше їх перекриють укоси. Саме підвіконня ставиться так, щоб надалі воно не просідало під вагою дорослої людини. Для цього встановлюється опорне кріплення та виконується шов з піни. Зсередини поверхня отвору закривається укосами, зовні вона оштукатурюється, також треба добре її затерти і пофарбувати.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 341 | Додав: admin | Теги: вікно, пластикове, монтаж | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]