12:43
Помаранчевий колір в інтер'єрі різних кімнат: поради

Помаранчевий колір - це другий колір спектру, який знаходиться між жовтим і червоним, він містить обидва ці кольори. Життєрадісність жовтого і активність червоного органічно поєднує в собі помаранчевий колір в інтер'єрі. Помаранчевий - є колір свята, що часто асоціюється з апельсинами, мандаринами і звичайно - сонячним пляжем. Тому дизайнери досить часто використовують помаранчевий колір для оформлення домашніх інтер'єрів.

Помаранчевий колір в інтер'єрі спальні

Наприклад, щоб помаранчева спальня була затишною і романтичною, рекомендується підібрати пастельний відтінок цього кольору, тобто світло персиковий. Так як цей колір досить м'який і не буде виглядати ненав'язливо. Занадто яскраві відтінки помаранчевого кольору в інтер'єрі спальні, наприклад на стінах, або стелі будуть дратувати, в результаті чого ви не зможете повноцінно розслабитися.

Але варто зазначити, що не рідко помаранчевий колір в інтер'єрі спальні привносить сексуальність, тому не виключено використання якихось яскравих аксесуарів. Так це можуть бути ковдри з помаранчевим малюнком, настільна лампа з унікальним помаранчевим абажуром, яскраві декоративні подушки або сувеніри та інші дрібні аксесуари розташовані на настінних полицях. Всі вони допоможуть зробити спальню затишною і оживити її.

Спальний гарнітур помаранчевого кольору буде служити не тільки прикрасою для даного приміщення, але і стильним елементом вашого інтер'єру. Приміром, в такому кольорі може бути оформлене, не все ліжко, а лише частина його, узголів'я.

Помаранчевий колір в інтер'єрі вітальні

Помаранчевий колір в інтер'єрі вітальні буде виглядати креативно. Сімейне свято або невелика галаслива вечірка в такому приміщенні завжди будуть яскравими і веселими. А щоб обстановка в помаранчевій вітальні не здавалася одноманітною рекомендується розбавити її бежевим, оливковими або зеленим квітам.

Зробити атмосферу затишною, а дизайн приміщення живим і ультрамодним, допоможуть, наприклад, помаранчеве покривало на дивані, кімнатні рослини в красивих горщиках, зелений килим і картини з пейзажами на стінах. А якщо ваша вітальня, приміром, буде в класичному стилі, то її можна органічно урізноманітнити меблями оранжевого кольору або унікальним журнальним столиком.

Дуже шикарно виглядатимуть у вітальні помаранчеві фіранки або штори з органзи. Також настінні бра або кришталева люстра в цьому святковому кольорі допоможуть створити інтер'єр вітальні по-справжньому гармонійним і вишуканим.

Помаранчева кухня

Кухня оформлена в помаранчевому кольорі практично завжди буде виглядати дуже теплою і затишною. Тому часті посиденьки за чашкою чаю або кави в такому приміщень будуть веселими і душевними. Помаранчевий колір відмінно поєднується з дерев'яними виробами. Наприклад, інтер'єр кухні, оформлений в стилі кантрі можна урізноманітнити світлими породами деревини відповідно з помаранчевим відтінком.

Також стильно і незвично буде, якщо вибрати помаранчевий кухонний гарнітур в стилі хай-тек. Модульні меблі з яскравими дверцятами і цікавою підсвічуванням, незвичайні крісла, сучасна кольорова побутова техніка і оригінальний декор оранжевого кольору в інтер'єрі: керамічна плитка або мозаїка для кухні, абстрактні картини, кольорові штори і багато іншого. Всі ці дрібниці допоможуть зробити інтер'єр кухні креативним і сучасним.

Помаранчевий колір в інтер'єрі дитячої кімнати

Для дитячої кімнати відмінно підійде помаранчевий колір, так як він дуже веселий і теплий що заспокоює психіку дитини. Для новонароджених рекомендується підібрати бліді стримані тони помаранчевого кольору, а дітям постарше підійдуть яскраві відтінки. Наприклад, для дитячої кімнати молодої людини може відмінно підійти яскраво-оранжевий. Адже даний колір добре стимулює розумову діяльність і зміцнює силу волі людини. Але, якщо підліток дуже любить спорт і веде активний спосіб життя, то можна зонувати його дитячий спортивний комплекс від загального інтер'єру помаранчевим кольором.

Щоб колір в дитячій кімнаті не здавався нав'язливим, бажано його поєднувати з відтінками того ж бежевого або жовтого. Але варто нагадати, що слід уникати контрастних сполучень із яскравим зеленим, насиченим синім, а тим більше чорним. Так як таке поєднання кольорів здатне дратувати не тільки психіку дитини, а й повноцінної дорослої людини.

Ванна в помаранчевому кольорі

Застосовувати помаранчевий колір в оформленні маленької ванної кімнаті, необхідно дуже обережно і акуратно, так як надмірне використання його кількості здатне зробити інтер'єр приміщення просто позбавленим смаку. Тому краще вибрати, наприклад керамічну плитку з помаранчевими малюнками або вставками, вона гармонійно виглядатиме в невеликій ванній.

Для різноманітності декору також можна використовувати ванні аксесуари оранжевого кольору: полотенцетримачі, полички, мильниці, вішалки, дозатори для рідкого мила і так далі.

Кількість оранжевого кольору в інтер'єрі

Взагалі використовують помаранчевий колір в інтер'єрі в основному для акцентування. Тобто його практично не використовують для фарбування стін, стелі та підлоги, але частіше застосовують для текстилю, аксесуарів, і т.д. Акценти оранжевого кольору додають потрібний ефект приміщенню і робить активніше, тепліше і життєрадіснішими.

Помаранчевий колір найкраще використовувати для обробки великих площин, але і в цьому випадку необхідно бути гранично уважним і обережним, щоб не переступити межу між тим як то кажуть "бадьорить і гріє" і "стомлює і дратує". Експериментуйте з відтінками помаранчевого, підбирайте рекомендовані кольору, і ви зможете досягти всіх переваг інтер'єру помаранчевого кольору.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1684 | Додав: admin | Теги: помаранчевий в інтер'єрі, оранжевий в інтер'єрі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]