17:46
Порада: як підібрати плитку для ванної кімнати

Для більшості споживачів ванна кімната є ледве чи не найважливішим приміщенням у житлі, так як в ній можна не просто банально прийняти водні процедури, а й добре відпочити і набратися сил після важкого дня. Тому на інтер'єр цього приміщення варто звернути особливу увагу. Важливу роль у ньому відіграє і обробка стін, для якої найчастіше застосовується керамічна плитка.

Але сучасний ринок в питанні вибору такого матеріалу грає з споживачем злий жарт. З одного боку, представлені і кахельні зразки, і скляні, мозаїчні, порцелянові, з натуральних каменів і безліч інших. З іншого боку, зробити правильний вибір для людини, яка не має необхідних знань, не так і просто.

Як же підібрати найбільш оптимальний вид, який би прослужив тривалий період, прикрасив ванну, і при цьому відповідав Вашому бюджету?

Найбільш доступною і простою є глазурована плитка. Такий вид матеріалу легко миється, він не пропускає воду і має досить високу міцність для того, щоб прослужити тривалий період. Її протилежністю є плитка з натурального каменю, що має набагато більш ефектний зовнішній вигляд, але і не порівнянна з глазурованою за ціною.

Важливо правильно підібрати розмір. Для маленьких кімнат найкраще підійдуть плитки великого розміру, так як вони чудово справляються із завданням візуального збільшення кімнати. Для великих ванних вона також є порівняно непоганим рішенням.

Дизайнери найчастіше радять для ванної кімнати плитку нейтральних спокійних тонів: бежеву, білу, синю, сіру і так далі. Однак не варто боятися експериментувати, так як яскраві вставки можуть відмінно прикрасити інтер'єр. А от робити повністю кімнату яскравою не варто, так як вона може різати очі і швидко набриднути.

Важливим аспектом є і текстура покриття. Наприклад, для підлоги краще всього взяти не ковзку плитку з однорідною структурою, а біля ванної або душової кабіни найдоцільніше застосувати ту, яка має найкращі показники по відштовхуванню води.

Для туалетного столика варто зробити вибір на користь тієї моделі, яка володіє найкращими показниками по зносостійкості

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 2656 | Додав: admin | Теги: плитка для ванної кімнати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]